Anlık mesajlaşma servisleri denilince ilk akla gelen uygulama WhatsApp’tır. WhatsApp tartışmasız hem Android telefonlarda hem de iPhone’larda en popüler uygulamalardan biridir.

WhatsApp görüntülü konuşma özelliği nasıl devre dışı bırakılır?

Ancak özellikle fotoğraf paylaşımı söz konusu olduğunda WhatsApp kullanıcıları hayal kırıklığına uğratıyor. Pek çok kullanıcı WhatsApp’ta fotoğraf gönderirken çözünürlüğün çok düşmesinden şikayetçi. Ancak bu sorunun çözümü yok değil. Tam çözünürlüklü bir fotoğraf göndermek için bazı basit adımları izlemeniz gerek. Bu sebeple bu makaleyi hazırladık.

MacOS Whatsapp indirmek için
Windows Whatsapp indirmek için
iOS Whatsapp indirmek için

WhatsApp fotoğraf kalitesi nasıl değiştirilir?

  • Adım 1: Telefonunuzda WhatsApp uygulamasını açın. Uygulamanın sağ üst kısmında bulunan üç noktaya dokunarak menüye gidin.
  • Adım 2: Ayarlar menüsüne girin.
  • Adım 3: Depolama ve veriler üzerine seçeneğine dokunun.
  • Adım 4: Ekrandaki son bölümde yer alan ‘Fotoğraf yükleme kalitesi’ varsayılan olarak Otomatik (önerilir) olarak ayarlanmıştır. Değiştirmek için Fotoğraf yükleme kalitesi üzerine dokunun. Karşınıza çıkan menüdenve size uygun olan seçeneği seçin.
  • Eğer hep yüksek kaliteli fotoğraflar göndermek istiyorsanız En Yüksek kaliteyi seçebilirsiniz. Ancak sınırlı bağlantınız ya da tarifeli bağlantınız varsa, Veri tasarrufu seçeneğini seçmeniz sizin için daha uygun olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir