Bilindiği üzere anlık mesajlaşma uygulamaları arasında zirvede bulunan WhatsApp uygulaması Facebook tarafından satın alınmıştı. Bu satın alma işlemi ardından WhatsApp birçok yeni özelliğe kavuştu. Bunlar sesli görüşme, görüntülü görüşme ve buna benzer özellikler idi. Ancak son zamanlarda gelen Hikayeler tarzında durum paylaşım özelliği birçok kişi tarafından beğenilmemişti. Bunun üzerine WhatsApp’a normal durum paylaşma özelliği tekrar getirildi. Durumlar böyle olurken Reuters raporlarına göre WhatsApp, kurumsal firmalara yönelik doğrudan mesajlaşmaya yarayan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp for Business denilebilecek olan bu yeni girişim yakın zamanda WhatsApp’a gelir getirecek iş amaçlı sohbet aracı diyebiliriz. WhatsApp bu kurumsal şirketler ile yapacağı anlaşmalar ile artık para kazanacak diyebiliriz. Hatırlarsak WhatsApp sohbet uygulaması ilk çıktığında 0.99$ gibi bir yüklenme fiyatına sahipti. Ancak bu ücret politikası Facebook tarafından 19 Milyar dolar kazanıldıktan sonra değiştirildi ve uygulama tamamen ücretsiz oldu. Bir süre yıllık kullanım rakamı ödenmesi gereken uygulama artık uzun zamandır ücretsiz olarak yüklenebilmekte.

Şimdi ise yeni bir araç üzerinde çalışılıyor ve bu özellik ile şirketler ve firmalar müşterileri ile beraber direkt olarak iletişime geçebilecekler. WhatsApp for Business isimli bu sürümün Hindistan’da test edilmeye başlandığı iddia ediliyor. WhatsApp ayrıca bu yeni girişim ile para kazanmak için işletmeler ile firmaların iletişime geçmesini düşünmüş durumda. Facebook, Messenger Platformunda yaptığı yaklaşımı WhatsApp üzerinde yaparak başarı yakalamayı hedefliyor. Öyle ki WhatsApp birçok bölgede Messenger’dan daha fazla kullanılıyor ve popüler halde diyebiliriz.

Bakalım WhatsApp for Business olması beklenen bu yeni araç önümüzdeki zamanlarda resmi olarak tanıtılacak mı göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir