Geçtiğimiz günler içerisinde getirdiği ve getireceği dile getirilen özelliklerle gündemde yer alan WhatsApp, Telegram’ın 2020’den veri kullanılan yeni bir özellikle daha gündemde yerini aldı. Dosya boyutlarında iyileştirme yapılacağını gösteren bu özellik, Arjantin’de test edilmeye başlandı. 

WhatsApp bu sıralar sıklıkla getirmiş olduğu ve getirmeyi planladığı yeni özellikler gündemde yerini geliyor. Son olarak da geçtiğimiz günler içerisinde WhatsApp’ın mesajlara tepki verme özelliğini beta sürümünden kullanıma açtığından ve Anketler üzerinde çalışmalarından söz edildi. Günümüzde en çok tercih edilen mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, yeni bir iyileştirme üzerinde daha çalışmalar yapmaya başladı. Kullanıcılar birbirine gönderdikleri dosya boyutları ile ilgili yapılması planlanan değişiklik faydalı olacak gibi gözüküyor. 

2 2

iOS cihazdan 2 GB’a kadar dosya paylaşımı yapılabilecek

WABetaInfo tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, WhatsApp’ın üzerinde çalışmaya başladığı bu yeni iyileştirme ile iOS kullanıcıları 2 GB’a kadar dosya paylaşımı yapabilecek. Şu an ise WhatsApp üzerinden kullanıcılar en fazla 100 MB boyutunda dosya paylaşımı yapabiliyorlar. Telegram kullanıcıları ise 2020 yılından beri 2 GB’a kadar dosya paylaşımında bulunabilirler. Uzun bir süredir Telegram’ın pek çok özelliğini yeni yeni sunan WhatsApp, yine bu özelliği de bünyesine dahil etmesiyle Telegram gibi olmaya bir adım daha yaklaşmış olacak. 

Instagram silinen gönderileri geri getirme

Şirket, dosya paylaşım boyutlarını iOS 15 cihazlar için 2 GB’a kadar çıkaracak olan  bu özelliği için Arjantin’de test çalışmalarına başlandı. Elbette ki bununla beraber şirketlerin pek çok özelliği aşamasındayken iptal ettiği ve yayınlamadığı da bir gerçektir. Bu sebeple de WhatsApp’da bu dosya aktarım boyutu ile ilgili yapacağı değişikliği önemli görmeyip hiç sunmayabilirler de. Şu an için bu özellik yalnızca iOS kullanıcıları için gündemde olsa da test aşamasından geçtiği sürece tüm kullanıcılara sunulması adına da planlar kuruluyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir