Bir TikTok videosu, son zamanlar içerisinde oldukça popüler bir hale gelen WhatsApp dolandırıcılık yöntemine karşı nasıl önlem alacağınız ile ilgili açıklama sunuyor. 

WhatsApp kullanıcı sayısı her geçen gün artmaya devam ederken dolandırıcılık konusunda da gelişmeler yaşanıyor. İnternet ve sosyal medya platformları esasında insanlar için büyük bir bilgi havuzudur. Aynı zamanda eğlence ve kültür anlamında da oldukça zengin bir alan sunar. Fakat kötü niyetli kişilerin gözü bu faydalı durumlar yerine kullanıcıları nasıl kandırabilecekleri konusu üzerindedir. Yahoo UK TikTok hesabı üzerinden dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Bir kadın muhabir, bilgisayar korsanları tarafından paranızın çalınmasını önlemek isterseniz ne tarz mesajlara dikkat etmeniz gerektiğinden söz etti.

Bu yöntem WhatsApp için büyük risk

21 7

The Sun tarafından yapılan haberlere göre, Yahoo UK TikTok platformunda bir video son zamanlar içerisinde yeniden popüler bir hal aldı. Çünkü pek çok sosyal medya kullanıcısı, WhatsApp platformunda büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Söz konusu bu gündeme gelen videoda WhatsAoo dolandırıcılık ile ilgili nasıl baş edileceği konusunda bilgiler veriliyor. Video, son zamanlar içerisinde bir kez daha popülerlik elde eden WahstApp dolandırıcılık yönteminden bahsediyor. Sözü edilen dolandırıcılık sırasında kullanıcılardan güvenlik kodu isteniyor. Muhabir, “Böyle bir WhatsApp mesajı alırsanız ve yanıtlamayı düşünüyorsanız hemen durun. Şu anda WhatsApp’ta bilmeniz gereken oldukça sinsi bir dolandırıcılık var.” dedi.

Bu yöntem ile dolandırıcılar, altı haneli olan WhatsApp kodunu gönderiyorlar. Aynı anda gelen bir WhatsApp mesajında ise kullanıcılardan bu doğru isteniyor. Üstelik söz konusu bu doğrulama kodu da WhatsApp uygulamasından gelen doğrulama kodu mesajları ile neredeyse aynıdır. Eğer size de bu şekilde bir mesaj gelirse, kesinlikle bir cevap vermemeniz gerekir. Size gönderilen WhatsApp doğrulama kodunu kesinlikle kimse ile paylaşmanıza gerek yoktur. Çünkü bazı durumlarda dolandırıcılar size yakınınız ile gözükebilirler. Bunu da elbette ki yakınınız olan kişilerin hesaplarını ele geçirerek yapıyorlar. 

Gönderilen doğrulama kodunuzu kötü niyetli kişiler ile paylaşmanız galinde hesabınız ele geçirilecek ve artık siz de bu dolandırıcılık durumunu yaşamış bir kişi olacaksınız. Dolandırıcılar, ele geçirdikleri hesaplar üzerinden arkadaşlarınıza mesaj gönderebilir, onlarda para ya da buna benzer bilgiler isteyebilirler. Aynı zamanda WhatsApp’ta yer alan tüm mesajlarınızı okuyabilirler. Bu sebeple, WhatsApp uygulaması üzerinden dolandırıcılık izlenimi veren bir mesaj alırsanız mesajı gönderen arkadaşınızı arayın ya da yüz yüze bir görüşme gerçekleştirin. Bunun yanı sıra WhatsApp’ınızın da bir PIN ile korunması için iki adımlı doğrulama özelliğini kullanmanız gerekir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir