WhatsApp beta güncellemesi birkaç gün önce yayınlandıktan sonra uygulama çöküyordu. Bu sorunu fark eden şirket sorunla ilgili güncelleme yayımladı.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, birkaç gün önce 22.6.0.70 beta sürümünü piyasaya sürdü. Bu güncellemeden sonra çok sayıda kullanıcı WhatsApp’ın düzgün çalışmadığını, sohbet dizilerinin bozuk göründüğünü ve uygulamanın bazen kilitlendiğini bildirmeye başladı.

WhatsApp çökme sorunu düzeltildi. Beta kullanıcısı değilseniz, sorun WhatsApp’ın kararlı sürümünü etkilemediği için endişelenmenize gerek yok.

Ancak telefonunuzda WhatsApp beta yüklüyse TestFlight üzerinden yayınlanan iOS 22.6.0.72’yi yüklemeniz önerilir. App Store’u açtığınızda, arama alanına WhatsApp yazın ve uygulamayı arayın, “Güncelle” düğmesine basın ve yeni sürümün kurulumu başlayacaktır. İşlem tamamlandığında, sorunlar sizin için de çözülecektir.

WhatsApp’ta mesaj iletme sınırları da genişletildi

Hatırlayacağınız üzere 2019 yılında yapılan güncelleme ile mesajlaşma özelliği 5 ayrı sohbet ile sınırlandırılmıştı. Şirket, bunun yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için bir önlem olduğunu söyledi ve gruba benzer kısıtlamalar getirdi.

WhatsApp eski telefon yedeğini yeni numaraya aktarma

Şu anda mesajlar bir seferde en fazla 5 sohbete iletilebilir. Ayrıca, bir mesaj birden çok kez yönlendirildiyse, aynı anda yalnızca bir sohbete iletilebilir. WhatsApp’ın kararına göre, iletilen mesajlar yalnızca bir grup sohbetine gönderilebilir. Yeni sınırlama, Android’de WhatsApp’ın beta sürümünü kullananlar için geçerli olurken, önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar için yayımlanacak.

Peki siz bu sorundan etkilendiniz mi? Güncellemeyi faydalı buluyor musunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir