Bir süre önce çoklu cihaz özelliğini yurt dışında kullanıma sunan WhatsApp özelliği Türkiye’deki beta kullanıcılarına da sunmaya başladı. Şirketin yayımladığı son Android Beta sürümü, uygulamanın yeni çoklu cihaz özelliğinin test edilmesine olanak sağlıyor. Kullanıcılar bugünden itibaren WhatsApp’ı yükledikleri telefonlarında internet bağlantısı olmasa da başka bir cihazdan WhatsApp kullanmaya devam edebilecekler.

WhatsApp’ın uzun süredir beklenen çoklu cihaz özelliği geçtiğimiz günlerde iOS ve Android beta kullanıcılarına sunulmuştu. Bu durum artık Türkiye’deki beta kullanıcıları için de geçerli oldu. Şirketin Türkiye’de kullanıma sunulan son Android beta sürümü, kullanıcılara çoklu cihaz özelliğini deneyimleme imkanı sunuyor.

Aslına bakacak olursanız WhatsApp, halihazırda çoklu cihaz desteğine zaten sahipti. Kullanıcılar, WhatsApp indirdikleri telefonda uygulamayı açtıklarında farklı bir cihazdan WhatsApp’a ulaşabiliyorlardı. Ancak bunun için ana cihazın internete bağlı olması gerekiyordu. Yeni nesil çoklu cihaz özelliğinde ise kullanıcılar artık ana cihazları internete bağlı olmadığında da farklı bir cihazdan WhatsApp’a erişebiliyorlar.

WhatsApp’a Android ve iOS arası sohbet aktarma gelebilir

WhatsApp’ın Android beta sürümünü kullanan kullanıcılar, son yazılım güncellemesiyle birlikte yeni nesil çoklu cihaz özelliğine erişim imkanına sahip oldular. Kullanıcılar uygulamaya girdiklerinde özellikle ilgili bir açılır pencere görüyorlar. Burada çoklu cihaz özelliğinin şimdilik dört cihaza kadar destek verdiğini, mesajların uçtan uca şifrelenme yöntemiyle güvende olmaya devam edeceği ve özelliğin kullanılabilmesi için karşı taraflarında en güncel WhatsApp sürümünü kullanmaları gerektiği yönünde bilgiler yer alıyor.

Ancak Android beta kullanıcılarına sunulan özelliğin kullanılabilmesi için daha önce açılmış oturumların yeniden açılması gerekmekte. WhatsApp’ın beta test sürecine dahil olan kullanıcıların QR kod aracılığıyla yeniden cihazlarını bağlamaları gerekiyor. Bunu yaptığınız zaman artık cihazınızda internet bağlantısı olmasa bile hesabınızın açık olduğu bir başka cihazdan mesaj gönderebilecek ya da gelen mesajları okuyabileceksiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir