WhatsApp'a Android ve iOS arası sohbet aktarma gelebilir - Haberler - indir.com

WhatsApp'a Android ve iOS arası sohbet aktarma gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-06 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma servisi WhatsApp, kullanıcıların uzun bir süredir beklediği iOS ile Android arasında sohbet geçmişini aktarma özelliğini test ediyor. Ekran görüntüsüyle direk olarak yeni özelliğin en zaman yayınlanacağı ise şu an için bilinmiyor. 

Olmazsa olmaz mesajlaşma servisi olan WhatsApp, bir telefon numarası üzerinden bağlantı kurarak tek bir cihaz üzerinde kullanılabiliyor. Kullanıcılar, WhatsApp Web uygulaması ile beraber hizmeti masaüstünde kullanabiliyor olsa da bunun için de cihazın aktif internet bağlantısına sahip olması gerekiyor. Fakat bu durum yakın zaman içerisinde değişecek gibi gözüküyor. WhatsApp platformunun çoklu cihaz desteği üzerinde çalışmalar yapıldığına dair iddialar geçtiğimiz yaz aylarında ortaya çıkmıştı. WABetaInfo'nun iddialarına göre bu özellik, WhatsApp Web'in cihazınızda internet bağlantısı olmadan kullanılmasına izin verilecek. Bunun yanı sıra WhatsApp platformunun 4 cihaza kadar kullanılabileceği de iddia ediliyor. 

WhatsApp'ta artık sesli mesajların oynatma hızını ayarlayabileceksinizWhatsApp'ta artık sesli mesajların oynatma hızını ayarlayabileceksiniz

iOS ile Android arasında WhatsApp sohbet geçmişi aktarılabilecek

Şu an için WhatsApp kullanıcılarının sohbet geçmişini iOS ile Android platformları arasında taşıyabilecekleri resmi bir yöntem bulunmuyor. Kullanıcılar, bugün için üçüncü taraf uygulamalarından yararlanabiliyor ancak WhatsApp bu yöntemlerin Hizmet Şartları'nı ihlal ettiğini ve güvenli olmadığını söylüyor.

Şimdi ise WABetaInfo, gelecek günlerde yayınlanacak bir güncelleme ile beraber WhatsApp sohbet geçmişin iOS ve Android platformları arasında, üçüncü taraf bir uygulamaya ihtiyaç duymadan taşıyabileceklerini de söylüyor. Bu ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere WhatsApp, sohbet geçmişinizi iOS için WhatsApp'tan Android için WhatsApp'a taşımaya izin verecek. Elbette ki tam tersi durum da desteklenecek. Söz konusu bu yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Özelliğin şu an için geliştirme aşamasında olduğunu dile getiren WABetaInfo, WhatsApp için çoklu cihaz desteğinin yayınlanmasının ardından sohbet geçmişini taşıma özelliğinin de kullanıma sunulacağını dile getiriyor.


WhatsApp CEO'u gizlilik sözleşmesi hakkında yeni açıklama yaptıWhatsApp CEO'u gizlilik sözleşmesi hakkında yeni açıklama yaptı
WhatsApp arşivlenen sohbetler için yenilikler geliyorWhatsApp arşivlenen sohbetler için yenilikler geliyor
WhatsApp, iOS 9 desteğini sonlandırdıWhatsApp, iOS 9 desteğini sonlandırdı

PAYLAŞ