2018 yılının Ocak ayı itibariyle WhatsApp’a getirilen yeni bir sürüm, kullanıcıların ve işletmelerin ayrı WhatsApp özelliklerinden yararlanmasını mümkün hale getirdi. Normalde WhatsApp adı ile tüm kullanıcıları aynı şekilde sunulan uygulama, 2018 Ocak ayı itibariyle iki farklı versiyon olarak geliştirilmeye başlandı. Normal sürümde herhangi bir isim değişikliği yapılmazken, iş dünyası için özel olarak geliştirilen sürüm WhatsApp Business olarak adlandırıldı. 

WhatsApp Business ve normal WhatsApp farkları neler?

Özellikle müşterileri ile WhatsApp üzerinden görüşme yapmak, soruları yanıtlamak ya da daha hızlı bir şekilde erişimin sağlanması adına seçenek sunmak isteyen işletmeler, WhatsApp Business kullanabilmekte. WhatsApp Business ve WhatsApp temel olarak aynı işlevi yerine getirmek için kullanıma sunulmuş olsa da WhatsApp Business bazı özellikleri ile standart WhatsApp uygulamasından ayrılmaktadır. Çoğu kullanıcının merak ettiği mevcut durum, iki uygulamanın karşılaştırılması ile birlikte farkların net olarak öğrenilmesini sağlar. İşte iki uygulama arasındaki farklar;

Logo

İki uygulamanın özellikle aynı telefonda kullanılması sırasında karışıklık yaşanmaması için logolarda değişikliğe gidildi. WhatsApp Business’de standart WhatsApp logosu yerine B harfinin ön plana çıkarıldığı logo kullanılmaktadır.

Business kullanım bildirimi

Kullanıcılar bir WhatsApp Business hesabı ile görüşme yapmak istediğinde ya da WhatsApp Business hesabından mesaj aldığında uygulama tarafından otomatik bir şekilde bildirim almaktadır. Bu bildirimde mevcut mesajın WhatsApp Business hesabı üzerinden gönderildiği belirtilmektedir.

İşletmelere özel seçenekler

WhatsApp Business İşletmelerin potansiyel müşteriler ile kolay bir şekilde iletişim kurması için geliştirilmiştir. Uygulamada yer alan pek çok farklı özellik, WhatsApp Business ile işletmelere sunulmuştur. Bunların başında ise işletme adresi, işletme amacına yönelik bilgilerin aktarılabileceği açıklama bölümün, çalışma saatleri ve konum gibi bilgileri detaylı olarak profilde yer verebilmektir. Müşteriler işletme ile iletişim kurduğu sırada bu bilgileri kolay bir şekilde öğrenebilmekte ve gerekli görüldüğü takdirde harita desteği ile direk konuma ulaşma şansı elde edebilmektedir.

Hızlı yanıt desteği

İşletmelerin gelen mesaj için kullanıcılara hızlı yanıt seçeneği ile cevap verebilmesi mümkündür. Böylece müşteriler talebinin işleme alındığını görebilmekte ve farklı konularda bilgi alabilmektedir. Benzer şekilde müşterilere hoş geldin mesajı gibi standart temel mesajlar da otomatik olarak gösterilebilmektedir. 

Mesai saatleri dışında uzak mesaj gibi çeşitli özellikler ile durum hakkında bilgilendirme yapabilecek işletmeler, müşteri ile iletişimde pek çok farklı WhatsApp Business aracını kullanarak daha verimli ve faydalı bir şekilde hizmet sunma imkanına sahip olmaktadır.

Sabit numara ile hesap oluşturma

WhatsApp Business için en önemli farklardan sonuncusu ise sabit numara kullanarak WhatsApp hesabının oluşturulabileceğidir. Bu bakımdan kullanıcılar cep telefonu numara kullanmaya gerek kalmadan sabit telefon numarası üzerinden WhatsApp hesabı açabilmektedir. Telefon üzerinden onaylama gerektiren bu işlem, işletmelerin yıllardan beri kullandığı sabit hat ile WhatsApp’ta yer almasını sağlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir