Instagram’dan sonra WhatsApp Business uygulaması abonelik sistemi gelecek ve ek özellikler artık ücretli olarak kullanılabilecek

Meta, sosyal medya platformu Instagram’dan sonra WhatsApp uygulamasına abonelik sistemi getiriyor. WABetaInfo News’e göre şirket, işletmelerin müşterileriyle iletişim kurmasını sağlayan WhatsApp Business platformuna özel bir abonelik hizmeti geliştiriyor.

WhatsApp Business hakkında detayları açıklayan WABetaInfo, abonelik sisteminin isteğe bağlı olacağını duyurdu. Ayrıca bu sistemin bireysel kullanıcıları aboneliğe dahil etmediğinin de altını çizmekte fayda var. Bununla birlikte, WhatsApp Messenger uygulamasında herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

WhatsApp Business ek özellikler için para isteyecek

WABetaInfo’ya göre yeni abonelik sistemi WhatsApp Business kullanan şirketlere ek işlevler sağlayacak. Şu anda, Business’ta Çoklu Cihaz özelliği kullanılarak 4 adede kadar cihaz bağlanabilir. Sistem çalışır hale geldiğinde, para ödeyen şirketler hesaplarını aynı anda 10 cihaza kadar eşleştirebilecekler.

WhatsApp Business ve normal WhatsApp farkı nedir?

WhatsApp, bazı cihazlar için Bağlı Cihaz Ayarları bölümünden erişilebilen yeni bir ekran abonelik planının tanıtımını yapmaya başladı. Tabii bu özelliğin geliştirilme aşamasında olduğunu ve henüz genel kullanıma sunulmadığını da belirtmek gerekiyor.

En önemli noktalardan biri: WhatsApp Business abonelik ücreti ne kadar olacak? Ne yazık ki bu konuda somut bir bilgi yok. Ancak WhatsApp’ı bir Şirket hesabıyla kullanmıyorsanız endişelenecek bir şey yok. Her zaman olduğu gibi, ücretsiz olarak mesaj göndermeye devam edebilirsiniz.

WhatsApp Business’ı kullanmak için işletme sahibi olmanız gerekmez. Uygulamaya bireysel numaranızla da kayıt olabilirsiniz. Bu anlamda varsayılan kullanıcı olarak WhatsApp Business’ı tercih ediyorsanız abonelik sisteminin sizi de içerdiğini unutmayın.

Henüz WhatsApp Business’ın hangi özellikleri ücretli olarak sunacağı ya da uygulamaya hangi yeni özellikleri ekleyeceği de netleşmedi. İlerleyen zamanlarda konu hakkındaki gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir