WhatsApp uygulamasının iOS sürümü için geliştirilen yeni özellikler, bir gruptan bahsedildiğinde haberdar olmanızı sağlıyor.

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son güncellemesiyle bildirim özelliğinden yararlanmaya başladı. Yakın zamanda iOS 15 için beta sürüm 2.22.1.1’i TestFlight kullanıcılarına yayınlayan uygulama, bu güncelleme için bildirim çubuğundan alınan mesajlara gönderenin profil resmini ekledi.
Meta’ya bağlı platformlar, beta sürümlerini 2.22.1.71’e yeni bir güncelleme ile yükseltti.

WhatsApp’ta Memoji nasıl yapılır?

WABetaInfo, WhatsApp’a dahil edilecek özelliklerin önceden duyurulmasıyla biliniyor. En son sürümde, biri sizden bahsettiğinde WhatsApp size bir bildirim gönderecek.

WhatsApp’ın orijinal olarak Mention adlı bir “Mansiyon” özelliğine sahip olduğu biliniyor. Bu özellik sayesinde birileri bulunduğunuz grupta @ işareti ile adınızı girerek sizin hakkınızda konuşabilir. “Mesaj Cevapla” fonksiyonuna ek olarak, özellikle çok sayıda katılımcının olduğu gruplarda, kullanıcıların birbirlerine kolayca mesaj göndermelerini sağlayan bir bahsetme fonksiyonuna sahiptir.

WABetaInfo tarafından paylaşılan bilgilere göre WhatsApp artık bir grupta biri sizden bahsettiğinde bildirim gönderiyor ve mesajınıza cevap veriyor. Önceden, bu iki bilgi özellikle mesaj bildiriminde yer almıyordu. Yakın zamanda yayınlanan beta sürümü 2.22.1.71, WhatsApp’ın iOS uygulamasına, bildirim alanında bahsedenleri ve yanıtları görüntülemek için destek getiriyor.

Ayrıca bu özelliğin yalnızca WhatsApp grupları için çalıştığını unutmayın. Bireysel sohbetlerde şirket, mesajınıza cevap verildiğini veya sizden bahsedildiğini size bildirmez. En azından WhatsApp’ın şu anda üzerinde çalıştığı bilinmiyor.

WhatsApp’ın beta sürümü nasıl yüklenir?

WhatsApp, iOS platformunda TestFlight aracılığıyla bir beta programı çalıştırıyor. Ancak, geçen yıldan beri betaya yeni üye eklenmedi. Bu nedenle, WhatsApp’ın test ettiği özellikleri iPhone’da denemek şu anda yasal olarak imkansız. Android’de ise Google Play Store veya APK gibi yöntemlerle uygulamanızın beta sürümünü telefonunuza yükleyebilirsiniz.

Ancak beta sürümü kararlı değildir ve bu nedenle uygulama deneyiminizi olumsuz etkileyen hatalar içerebilir. Bu nedenle, yüklemeden önce iki kez düşünün. Ayrıca WhatsApp’ın test edilen özellikleri tüm beta üyelerine göndermediğini, ancak kademeli olarak erişilebilir hale getirdiğini unutmayın. Beta sürümünden istediğiniz zaman çıkabileceğinizi de belirtelim. Eğer uygulamayı kullanırken ciddi sorunlar yaşamaya başlarsanız beta kullanıcı olmaktan vazgeçebilirsiniz. Bunun için uygulamayı yeniden yüklemeniz gerekmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir