Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, kamera ile ilgili Leica ile ortaklık kurdu. Bu ortaklığın ilk ürünü olan Xiaomi 12 Ultra son derece iddialı olacak. Bilindiği üzere Xiaomi 12 serisi, 12X, 12 ve 12 Pro modellerinden oluşuyor.

Söz konusu bu modellerin en üstünde temmuz ayında Xiaomi 12 Ultra modeli de dahil edilecek. Esasında ikonik kırmızı renkli Leica logosuna sahip olacak olan telefon, yapılan yeni teknik sızıntıya göre 6,7 inç 120 Hz QHD+ AMOLED ekran üzerine kuruluyor ve gücünü Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemci ile 8 / 12 GB RAM’den alıyor. 256 GB / 512 G UFS3.1 depolama ile geleceği belirtilen 12 Ultra, ön kısmında ise 20 megapiksel selfie kamerasına sahip olacak.

Arka kısmında ise yuvarlak yapılı oldukça büyük kamera modülü ise OIS’e sahip 50 megapiksel ana + 48 megapiksel ultra geniş açı + 48 megapiksel 5x periskop + ToF sensörü yer alıyor. Arka kısımda lazer otomatik netleme donanımına da sahip olan bu amiral gemisi, sağlam kaynaklardan elde edilen bilgilere göre 67W kablolu ve 50W kablosuz şarj destekli 4.800 mAh pil özelliğine sahip olacak. Model kutusundan çıkarken Android 12 ile MIUI 13 eşlik edecek. Xiaomi 12 Ultra modelinin Türkiye’de satışa sunulması ise pek de olası gözükmüyor. Bunun sebebi ise fiyatı çünkü 12 ve 12 Pro dahi halen yüksek fiyatlardan satışa sunuldu. Hatırlatmak gerekirse, Türkiye’de 12 için 20.999 TL, üstteki 12 Pro içinse tam 24.999 TL ödeme yapılması gerekiyor. 

Android için WhatsApp indir
iOS için WhatsApp indir
Windows için WhatsApp indir
MacOS için WhatsApp indir

Xiaomi ve Leica ortaklığı hakkında Xiaomi Group Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Lei Jun, “Sektörün önde gelen şirketleri olarak fikirler ve hedefler konusunda hemfikir olduğumuzu gördük. Her iki şirket de elde edilen başarıları ve sektöre olan katkıları takdir ediyor. Bu iş birliği, Xiaomi’nin fotoğrafçılık stratejilerinin güçlenmesine büyük katkıda bulunacak. Optik tasarımdan, estetik yönelimlerin ayarlanmasına kadar uzanan bu iş birliği sırasında her iki şirketin yenilikçi teknolojileri, ürün felsefeleri ve görsel tercihleri benzeri görülmemiş bir şekilde örtüştü ve kaynaştı” dedi.

Konu hakkında konuşan Leica Camera AG CEO’su Matthias Harsch ise, 

“Xiaomi ile uzun vadeli stratejik iş birliğimizi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Premium markaları ile dünya genelinde haklı bir üne sahip olan Leica ve Xiaomi, müşterilerini fotoğrafçılık açısından yeni bir döneme taşıma hedefine ulaşmak için çok önemli bir iş birliğine imza attı. Ortaklaşa geliştirdiğimiz amiral gemisi yeni akıllı telefonun her iki şirketin nasıl bir ilerleme kaydettiğini gözler önüne sereceğine inanıyoruz. Kullanıcılara olağanüstü görüntü kalitesi, klasik Leica estetiği ve sınırsız yaratıcılık sunacağız aynı zamanda mobil fotoğrafçılık alanında da çığır açacağız” demişti. 

AMD, TSMC’nin, en büyük müşterilerinden biri olmaya hazırlanıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir