Zen 3 mimarisi ile işlemci pazarında büyük bir yükseliş ile adından söz ettiren AMD, yeni nesil işlemli ve ekran kartları ile TSMC’nin en büyük müşterilerinden biri olabilir. 

Yarı iletken sektörünün önemli isimlerinden biri AMD, Tayvan’lı dev üretici TSMC’nin en büyük müşterilerinden biri olmak adına planlar kuruyor. Bugün Tayvan yerel medyasında yer alan bilgilere göre yeni RDNA 3 ekran kartları ve Zen 4 işlemleri için TSMC’nin 5nm üretim sürecine güvenen kırmızı ekip, üretim hattının büyük bir kısmını oluşturabilir. 

TSMC’nin en güçlü müşterisi olabilir

Bilindiği üzere günümüzde Apple öncelikli olmak üzere Qualcomm ve MediaTek gibi pek çok teknoloji devi yonga üretimini TSMC’den sağlıyor. AMD’nin 2022’nin dördüncü çeyreğinde Zen 4 işlemcilere ek olarak aynı zamanda RNDA 3 tabanlı GPU’lar ile yaklaşık olarak 20.000 silikonluk bir üretim hacmine ulaşması beklenirken, 2023 yılında ise Tayvan’lı üreticinin en büyük üçüncü müşterisi olacağı da düşünülüyor. AMD’nin 2023 yılı içerisinde bu üretim hacmini artırıp artırmayacağı henüz bilinmiyor olsa da, gelecekteki bir veya iki yıl içerisinde üretilecek olan yongaların pek çoğu TSMC’nin 5 nm düğümüne dayanabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir