WEBP; JPEG ve PNG resim formatlarına oranla, daha üst düzey kalitede ve daha küçük boyutlarda resimler sunan yeni nesil görüntü formatı olarak adlandırılıyor. Birçok web sitesinde WEBP uzantısını görmek mümkündür. Peki söz konusu bu WEBP uzantılı resimler JPEG veya PNG olarak nasıl kaydedilir? Resimleri kaydetmek için kullanabileceğiniz 3 farklı yöntem paylaşacağız.

Şöyle ki Microsoft’un fotoğraf görüntüleyici gibi en yaygın resim araçları hala bu uzantıyı desteklememektedir. Durum bu şekilde olunca da WEBP olarak indirilen resimleri bilgisayarınızda görüntülemekte herhangi bir sorun yaşamazsınız. WEBP ile görüntülerin daha hızlı bir şekilde yüklenmeleri ve daha az veri tüketmeleri hedeflenmektedir. Bu işlemleri yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

1.Yöntem

Paint WEBP uzantısını destekmektedir. İndirdiğinizi dosyayı Paint ile açarak istediğiniz resim formatına dönüştürebilirsiniz. Düzenleme yapmak istediğiniz resme sağ tıklayarak “Birlikte aç > Paint” seçeneğine tıklayın. Paint’de farklı kaydet seçeneğine tıklayarak resmi, JPEG veya PNG olarak kaydedebilirsiniz.

2.Yöntem

Resmi yeni sekmede açıp farklı kaydet seçeneğini kullanarak uzantısını değiştirebilirsiniz. Kaydetmek istediğiniz WEBP uzantılı resme sağ tıklayıp Resmi yeni sekmede açın. Resmi farklı kaydet seçeneğine tıklayın. Kaydettiğiniz resim uzantısının sonuna .JPEG veya .PNG ekleyin ve kaydedin.

3.Yöntem

Farklı tarayıcıları kullanarak WEBP uzantılı resimleri kaydedebilirsiniz. Internet explorer gibi tarayıcılar hala WEBP uzantısını destekmemektedir. İndirmek istediğiniz resmi “Internet Explorer” ile açıp kaydedebilirsiniz. Resim, otomatik olarak JPG uzantısı ile görüntülenecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir