PhonePe, Walmart’tın 200 milyon dolarlık yatırımı ile birlikte devam eden yatırım turunda topladığı yatırım tutarı 650 milyon dolara ulaştı.

Mobil ödeme platformu olan PhonePe, kullanıcılarının para transferlerini daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerini amaçlamaktadır.. PhonePe tarafından açıklanan haberlere göre devam eden yatırım turu kapsamında 200 milyon dolar daha yatırım aldı ve yatırım almaya devam etmektedir.

PhonePe’nin geçtiğimiz Şubat ayında aldığı yatırımlar incelendiğinde Tiger Global ve Ribbit’ten aldığı 100 milyon dolarlık yatırımlar dikkat çekiyor. Son durumda 200 milyon dolarlık yatırımı ile PhonePe’nin en büyük hissedarı konumunda yer alan Walmart oldu.

Güncel değerlemesi 12 milyar dolar

Finansal teknolojilere odaklanan PhonePe girişiminin Walmart’ın 200 milyonluk yeni yatırımı ile toplam yatırım miktarı 650 milyon dolara ulaştı. Girişiminin güncel değerlemesi 12 milyar dolar seviyelerini buldu.

2015 yılında Hindistan’da Husna Nc Engineer, Rahul Chari ve Sameer Nigam tarafından kurulan PhonePe, bu zamana kadar toplam da 2,4 milyar dolar yatırım aldığını duyurdu. PhonePe’ den alınan diğer bir bilgiye göre devam eden yatırım turu kapsamında hedeflenen yatırımın 1 milyar dolar olduğu da aktarıldı.

Hindistan’ın en değerli finansal teknoloji girişimi olan PhonePe ; Google Pay, WhatsApp, Paytm’ın rakibi konumuna geldi. Rakiplerinin arasından en büyüğü Paytm’ın değerlemesi 5 milyar dolar seviyelerinde.

Hindistan’ daki son bir ay içindeki online para transferlerini incelediğimizde toplam 8 milyarı aşkın işlemin yapıldığını görülüyor. 8 milyarı aşkın işlemin yüzde 50’sini pazarın lideri haline gelen PhonePe’ de gerçekleştiriliyor. PhonePe platformunda son bir yılda yapılan işlemlerin toplam büyüklüğü 1 trilyon dolar seviyesinde.

KTO Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü okudu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir