VoLTE nedir, ne anlama gelir ve nasıl kurulur? Sizler için hazırladığımız bu rehberde inanılmaz detayları bir araya getirdik.

VoLTE nedir, ne anlama gelir, ne işe yarar ve nasıl yapılandırırım? Türkiye’deki tüm operatörler, müşterilere çeşitli avantajlar sağlayan VoLTE desteği sunmaktadır. Elbette mobil kullanıcılarının kafasında bu teknolojiyle ilgili bazı soru işaretleri bulunuyor. Sizler için hazırladığımız bu yazımızda söz konusu teknoloji ile ilgili tüm detayları ele aldık.

VoLTE nedir?

VoLTE veya LTE Üzerinden Ses, aynı anda ses ve veri kullanmanıza olanak tanıyan, yüksek kaliteli telefon görüşmeleri sağlayan ve arama süresini önemli ölçüde kısaltan bir hizmettir. VoLTE temel olarak mobil operatörünüzün ve akıllı telefonunuzun sesi nasıl ilettiği ile ilgilidir. VoLTE aktif olduğunda, bir LTE bağlantısı üzerinden arama yaparlar. Bu, avantajlardan yararlanmanızı sağlar.

VoLTE’nin İşlevi Nedir, Faydaları Nelerdir?

-Telefon görüşmeleri sırasında daha iyi ses kalitesi sağlar.
-Azaltılmış arama süresi sunar.
-Arama sırasında veri bağlantısı kullanmanıza olanak tanır.

Vodafone iPhone Cihazlara VoLTE Desteği Sunacak

VoLTE’nin en büyük avantajı, telefon görüşmelerinizin daha iyi ses kalitesine sahip olmasıdır. Hem arayan hem de aranan taraf aktif olarak VoLTE kullanıyorsa, arama kalitesi daha iyi olacaktır. Aynı durumda arama süresinin kısaldığını görebilirsiniz. Muhtemelen en büyük avantajı, görüşme sırasında veri bağlantısını kullanabilmenizdir. Bu, özellikle sinyalin daha az aldığı ortamlarda belirgindir. Sonuç olarak, kesintisiz bir bağlantı garanti edilir.

Önceden, telefon görüşmesi yaptığınızda veri bağlantınız çok yavaştı ve birisiyle konuşurken internette gezinmek çok zordu. VoLTE, telefon görüşmeleri yaparken internette yüksek hızlarda gezinmenizi sağlar. Bu, birçok senaryoda önemli bir gelişme olarak tanımlanabilir. Peki VoLTE için gereksinimler nelerdir? Her kullanıcı bu teknolojiden yararlanabilir mi?

VoLTE hizmetinin şartları nelerdir?

VoLTE teknolojisinden yararlanmak için öncelikle VoLTE özellikli bir akıllı telefonunuz olmalıdır. Üretici, akıllı telefonunuzun bu desteğe sahip olup olmadığını size söyleyecektir. Daha sonra kullanacağınız mobil operatör de bu hizmet için destek sağlamalıdır. Neyse ki Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell gibi Türk operatörlerinin VoLTE desteği var.VoLTE kullanmak için bir diğer gereklilik de SIM kartın servisi desteklemesidir.

Çok eski bir SIM kart kullanıyorsanız, 4G veya 4.5G’yi destekleyen bir SIM karta yükseltmeniz gerekecektir. Bu günlerde 4G ve 4.5G’yi destekleyen SIM kartların yaygın kullanımı nedeniyle. Dolayısıyla bu kartlara erişim nispeten kolaydır. Size en yakın operatör satış noktasına giderek yeni bir SIM kart alabilirsiniz.

Bu teknolojiyi kullanmak için bir 4G / LTE ağına bağlı olmanız gerekir. Bölgenizde 4G/LTE mevcut değilse, VoLTE’yi kullanamazsınız. Bazı özellikleri kullanmak için diğer tarafın da VoLTE kullanması gerekebileceğini unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir