Vodafone iPhone Cihazlara VoLTE Desteği Sunacak - Haberler - indir.com

Vodafone iPhone Cihazlara VoLTE Desteği Sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-19 09:50:18
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

4.G'nin hayatımıza girmesi ile beraber internet adına birçok sistem ve altyapılarda değişikliğe gitti. İşte bu değişikliklerden biri ise VoLTE teknolojisi oldu. VoLTE teknolojisi ile  beraber görüntü verilerinin dışında, ses kaliteside en üst seviyede HD olarak karşı tarafa aktarılıyor. Bu nedenden dolayı daha hızlı ve kaliteli çağrılar gerçekleştirilebiliyor. Ancak piyasada VoLTE teknolojisine sahip bazı üst seviye akıllı telefonlar bulunuyor. Bunlar dışında her telefonun VoLTE teknolojisini desteklemediğini belirtelim.

Fakat  telefonun VoLTE teknolojisini desteklediği gibi operatöründe kullanıcısına  VoLTE desteği sağlaması gerekiyor. Bu noktada Android kullanıcılarına destek sağlansada Apple?ın iPhone cihazlarına bu destek sağlanmıyordu. Fakat artık Vodafone Türkiye iPhone cihazlara VoLTE desteği vererek daha yüksek kalitede HD ses ve görüntülü görüşmeler olanak sağlanacak. iPhone cihazlarda bulunan VoLTE özelliği destek sağlanmamasından dolayı kullanılamıyordu. Fakat yapılan bu anlaşma ile artık kullanıcılar üst seviye görüşmeler sağlayabilecekler. VoLTE teknolojisi ve özelliği Apple?ın iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone SE modellerinde bulunuyor.

Peki Volte Nedir?
Ülkemizde 4.5G olarak adlandırılan bu altyapı 2G ve 3G?den tamamen ayrı ve mobil veri üzerinden çalışıyor. Ancak normal 4.5G kullanımlarında aranan çağrı 2G yada 3G şebekesinin altyapısı ile başlatılıyor. Buda çağrıların bağlantı sürelerini 6 saniyeye kadar çıkartabiliyor. Fakat VoLTE teknolojisi ile veri bağlantısı direkt olarak 4.5G şebekesi üzerinden başlatılıyor. Buda hem hızlı çağrı bağlantısı hemde yüksek kaliteli bağlantılara olanık sağlıyor.

VoLTE ile beraber HD ses aktarımının yanı sıra görüntülü görüşmelerde HD kalitede olduğunu belirtelim.

 





PAYLAŞ