Ünlü araba markası Volkswagen, yılın en çok konuşulan yapay zekâ sistemi ChatGPT’yi bazı modellerinde ses tanıma özellikleriyle  uyumlu hale getirecek.

Volkswagen, bu hafta Las Vegas’ta düzenlenen yılın en büyük etkinliği olan CES 2024’te; yapay zekâ sistemi olan ChatGPT’yi ilerleyen dönemlerde  bazı araçlarının ses tanıma sistemleriyle eş güdümlü çalışacağına dair açıklama da bulundu.

Şirketin açıklamalarına göre, bu durum; yapay zekayla beraber ses tanımadan çok daha fazla fonksiyonel bir işçilik ortaya koyacak. Şirket yaptığı duyuruda, uyarlamanın 2024’ün ilk yarısı itibariyle kullanılabilir hale getirilmesinin planlandığının üzerinde durdu.

Ayrıca alınan bilgilere göre; Volkswagen, yapay zekâ botu ChatGPT’yi entegre etmek için Cerence Chat Pro’yu da kullanmaktadır. Bu durumun avantajlarını açıklamak gerekirse: Kullanıcıların chatbot’u ayrı olarak bir aktifleştirmeye  gerek kalmadan erişmesine, araçlarının sürücülerin profiliyle ilişkili hesaptan tamamen ayrı bir hesap oluşturmasına veyahut ayrı bir uygulama indirmesine de ortam hazırlayacak.

Ses tanıma, şimdiden iklim kontrolü, bilgi ve navigasyon işleri adına kullanan Volkswagen modellerinde önceden olduğu gibi çalışmaya devam edecek. Lakin artık genel geçer bilgi sorularını ChatGPT ’den alınan yanıtlar eşliğinde cevaplayacak. Güvenlik ve veri akışında ki korkular için de: Volkswagen’e göre bu durum, ChatGPT’nin araç verilerine erişmesine izin vermeyecek, sorular ve iletilen cevaplar anında “imha edilecek”

ChatGPT, Hangi Volkswagen Modellerinde Kullanılacak?

Şu süreç içerisinde Volkswagen ChatGPT’yi: ID.3, ID.4, ID.5 ve ID.7 gibi elektrikli araç modellerinin yanı sıra Golf, Passat ve Tiguan’ın güncellenmiş versiyonlarında da kullanılabilir hale getirme konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

ChatGPT, Hangi Volkswagen  Modellerinde Kullanılacak?
ChatGPT, Hangi Volkswagen Modellerinde Kullanılacak?

 Daha çok bu tarz haberler için içerikleri takip edebilir, güncel konulara anında ulaşabilirsiniz! Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir