Elektrikli araç pazarında çalışmalarını sürdüren Volkswagen, yeni bir teknolojik kompleks oluşturduğunu duyurdu.

Volkswagen geçtiğimiz günlerde yeni elektrikli araç fabrikası ile ilgili bir açıklama yaptı. Volkswagen, dijital ekosistemini dönüştürdüğünü duyurdu ve yeni bir teknoloji kampüsü kuracağının müjdesini verdi.

BMW, Mercedes ve Audi’den sonra Volkswagen de elektrikli araç pazarına yöneldi. Passat’ın muadili Trinity üzerinde çalışmaların başladığının duyurulmasıyla birlikte şirket, yazılımda kapsamlı değişiklikler yapacak.

Volkswagen yeni bir teknoloji kampüsü oluşturacak

Şirket, teknoloji geliştirme bölümünü yeniden düzenlediğini duyurdu. Bu bölüm Wolfsburg’da bulunmaktadır. Almanya Bu bölüm, yüksek teknolojili otomotiv parçalarına odaklanmaktadır.

Araçlarını dijital ekosisteme kusursuz bir şekilde uyarlamak için kolları sıvayan şirket, bu konuda 11.500 çalışana eğitim verecek. ‘Teknoloji şirketine dönüşüm’ sloganıyla başlayan inşaat 5 yılda tamamlanacak.

Volkswagen ile Tesla arasında Lidar sensörü polemiği yaşanıyor

Volkswagen Teknik Geliştirme başkanı Thomas Ulbrich konu hakkında şunları söyledi;

 “Otomobiller, giderek daha fazla elektrikle çalışan bir yazılım ürünü haline geliyor. Süreçlerimizi ve organizasyonumuzu bileşenlerden ziyade sistemlere ve işlevlere odaklayarak Teknik Geliştirme bölümünü daha verimli hale getiriyoruz. Önce donanım değil, önce yazılım mottosu ile çalışmalara başladık. Bu yüzden gelişimi her boyutta kullanıcılara sunacağız.”

Volkswagen, yeni bir teknoloji parkı oluşturarak toplam 873 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıklayacak. Araç geliştirme seviyesini artıracaklarını vurgulayan şirket, 4 binden fazla kişiye eğitim vereceğini duyurdu.

Yeni açılan teknoloji kampüsünde tasarım, kavramsallaştırma, kullanıcı deneyimi (UX), ürün stratejisi ve ürün yelpazesi gibi konularda araştırmalar yapılacak. Yatırım, Project Trinity adlı yeni bir otomotiv platformunun geliştirilmesine yol açacak. 2026 yılında tanıtılması beklenen tamamen elektrikli platform, Volkswagen Grubu araçlarında ve üçüncü parti müşterilerde kullanılacak.

Peki siz Volkswagen’in bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir