Voicemod, 14.5 milyon doları güvenceye alarak son finansman turunu tamamladı. Voicemod ayırdığı bu fonu Voctro Labs’ı satın almak ve sektördeki konumunu sağlama almak ve amacıyla kullanacak. 

Toplanan Fon ile Voctro Lab Satın Alınacak 

Voicemod, adından da anlaşılacağı üzere ses değiştirerek ve sesin autotune, bebek gibi farklı türlerde çıkmasını sağlar. Valencia merkezli bu şirket gerçek zamanlı ses değiştirmenin yanında sesli anlatımı sağlayan bir yazılım da sunar. Voctro Labs CEO’su Jordi Janer, Voctro Labs’ın, üretken ses teknolojilerinin geliştirilmesinde yeni bir bölüm başlatmak için Voicemod ile güçlerini birleştirmesi bizi heyecanlandırıyor. Voicemod’un misyonuyla güçlü bir şekilde aynı çizgideyiz ve son on yıldaki tüm Ar-Ge çalışmalarımızın artık tamamen yeni bir etki boyutuna sahip olacağına inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

voicemod4 1600x900 1

Bu açıklamaya göre şirket, Voctrolabs’ı satın almak ve gerçek zamanlı yapay zeka ses kimliği ve kendini ifade etme yazılımları alanındaki konumunu güçlendirmek için bir fon ayrıldığını belirtti.  Bu 14,5 milyon dolarlık fonu güvence altına aldıklarını duyuran şirket,  son yatırım turunun tamamlandığını duyurdu.

Voicemod Gelişmeye Devam Ediyor

Minifund ve BITKRAFT Ventures’ın katılımıyla, finansman turu Kfund’un büyüme fonu Leadwind tarafından yönetildi. Toplanan fonlar sayesinde Voicemod’un gerçek zamanlı yapay zekâ ses kimliği yeteneklerinin gelişimi desteklenecek. Bu sayede kullanıcılar dijital ikiz seslerini bulacak  ve dijital ortamlarda kendilerini ifade etmelerine olanak tanınacak.

Şirketin ana ürünü olan Voicemod for Desktop, Voicemod’un kendi geliştirdiği üretken yapay zekâ teknolojisiyle  40 milyondan fazla indirme alarak atılım yaptı.Kısa bir süre önce geliştirilen  AI Voices, Text to Song gibi tamamlayıcı ürünler ve topluluğun sesleri oluşturup paylaşılmasına yönelik web tabanlı platformu sayesinde ürünün gelişmesi desteklendi. Voicemod, seslerini ve ses deneyimlerini cep telefonuna, tabletlere ve konsollara da taşıyacak yeni nesil çok platformlu ürünler üzerinde çalıştığını duyurdu.Bununla beraber şirket teknolojisini Voicemod SDK ve API’ler aracılığıyla üçüncü taraflara sunuyor. 

Voicemod Teknolojisini ve Çalışanlarını Güçlendiriyor

Voicemod şu anda profesyonel DSP efektleriyle birlikte piyasadaki en güçlü gerçek zamanlı yapay zekâ ses değiştiricidir.Mobil kullanıma hazır olması ve düşük gecikme süresi gerçek zamanlı yapay zekâ ses dönüştürme sağlayan en önemli etkenlerdendir. Silikon Vadisi’nden Andrés Diaz‘ı işe alan Voicemod aynı zamanda ortaklarını da güçlendirmeye devam ediyor.

Voicemod, durum böyle iken teknoloji platformları, IP sahipleri, donanım satıcıları ile  anlaşmalar imzaladı.VOCALOID‘in ilk geliştirme sürecine katılan Voctro Lab, yapay zekâ tabanlı ses,, müzik ve ses teknolojileri, şarkı söyleme konusundaki araştırmaları ile tanınmaktadır.Buna ek olarak Voctro Lab, Holly Herndon‘ın yapay zekâ ses klonu Holly+‘ın arkasındaki teknolojiyi geliştirmişti.

Fon ayrılarak satın alınan Voctro Lab, Voicemod’un ses kimliklerini ve yapay zeka ile şarkı söyleme teknolojisini kullanacak.Bununla birlikte Voicemod,  kullanıcılar ve sanatçılar için yeni ifade biçimlerinin kapısını aralamasını sağlayacak. Voicemod, Voctro Labs teknolojilerini şimdiki ve gelecekteki ürünlerine uygulamayı amaçlıyor. Bu sayede “konuşmadan konuşmaya” uygulamalarını daha doğal ve anlaşılır sonuçlar ortaya koyar hâle getirecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir