Microsoft’un Voice Clarity üzerinde çalışmalar yaptığını biliyoruz. Şirket şimdi de Windows 11 kullanıcılarına bu özelliği sunmak için test aşamalarını sürdürüyor. Peki Voice Clarity nedir? Görüşme esnasında mekan seslerini konuşma sesinden ayıran ve iletişim esnasında çevre seslerin filtre edilerek karşı tarafa en yakın ve en güçlü sesin iletilmesini sağlayan sistemdir.  Oldukça yararlı olan bu özelliği şimdilik sadece Surface cihazlarda kullanabiliyoruz. Güzel olan haber ise yakında Windows 11 yüklü tüm bilgisayarlarda kullanabileceksiniz. W11’in “Canary” sürümüyle beraber gelen özellik, ARM temelli işlemciye sahip bilgisayarlarda da görev yapacak. Gelişmiş ses altyapısı ile yapay zeka sistemlerini birleştiren Microsoft, arka plan gürültüsünü ve yankılanmasını doğal bir şekilde karşı tarafa aktarmayı hedefliyor. 

Windows 11 ile gelen diğer özellikler

Windows 11 ile gelen diğer özellikler

Windows 11 sürümünde bulunan diğer bir özellik ise kullanıcılar Android cihazlarda bulunan fotoğraflara ve ekran görüntülerine anlık erişim sağlayabilecek. Windows kurulum altyapısında da bazı değişiklikler var. Tasarım olarak daha temiz ve modern bir görünüme geçiş yapılıyor. Ek olarak USB4’e 80 Gbps güncellemesi geliyor.

Windows klavyelere Copilot tuşu ekleyecek 

 Copilot sistemini de aktif olarak kullanmaya açacak olan Microsoft, kullanıcılar bu ayarı aktif ettiği zaman sistemi açtıklarında otomatik olarak ilk Copilot ile karşılaşacaklar. Eğer kullanmak istemezsiniz özelleştirme ayarlarından kapatabileceksiniz. Şirket Copilot yapay zeka özelliğine daha hızlı erişilebilmesi için klavyeye özel bir tuş koyacak. Yani bundan sonra piyasaya sürülen yeni bilgisayarlar da Copilot tuşu görebilirsiniz. “Alt” tuşunun yanında konumlandırılacağı öne sürülüyor. Şirket buna benzer bir özelliği ile  30 yıl önce klavyeye Windows tuşu ekleyerek karşımıza çıkmıştı. Ülkenizde Copilot özelliği aktif edilmese bile işlevsiz olmayacak çünkü Copilot Windows’un yerlelşik arama altyapısını açacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir