Günümüz internet kullanımına baktığımızda neredeyse internet kullanmayan kişi yok. Hatta özellikle akıllı cihaz kullanıp da internet kullanımını tercih etmeyen kullanıcı sayısı yoktur. Yediden yetmişe herkesin sahip olduğu akıllı cihazlardan internete giriş yapması için ilk olarak akıllı cihazların internet ayarlarının doğru bir şekilde yapılmış olması gerekiyor. Yeni bir akıllı cihaz aldığınızda internet ayarları otomatik olarak yapılıyor olsa da bazı durumlarda bu ayarları manüel olarak yapmanız gerekebilir. Cep telefonların internet ayarları genellikle SIM kartlarının takılmasından sonra otomatik olarak algılanıyor ve operatör seçimine göre ayarlar otomatik olarak cep telefonuna yükleniyor. Kullanıcılar ise hiç bir işlem gerekmeden internete erişim sağlayabiliyor. Fakat zaman zaman internet bağlantınız ile ilgili sorun yaşıyorsanız o zaman internet bağlantınızda bir sorun var demektir. Fakat sıkıntı yapmanıza gerek yok, internet ayarlarını yapmak için bir kaç yöntem mevcuttur. 

Android Cihazlarda Vodafone İnternet Ayarları Nasıl Yapılır? 

Vodafone kullanıcıları için internet ayarlarını yapmanın üç farklı yöntemi vardır. İlki, Vodafone müşteri hizmetlerini 542 nolu numara ile arayarak ayarların yapılmasını talep etmek. Bu işlem ile çok kolay bir şekilde internet ayarlarınızı yapmanız mümkündür. İkinci yöntem ise, Vodafon’un kullanıcıları için özel olarak sunduğu Vodafone Yanımda uygulamasını kullanarak ayarları elde etmektir. Söz konusu bu uygulamayı kullanarak internet ayarlarını kolaylıkla elde edebilirsiniz. Konu ile ilgili son yöntem ise, herkes tarafından bilindiği üzere manüel olarak ayarları yapmaktır. Android işletim sistemli akıllı cihazınızdan mobil internet ayalarını yapmak için Ayarlar – Mobil Ağlar – Erişim Noktası Adları – Ekle adımlarını izleyin ve aşağıdaki değerleri doğru bir şekilde girin. 

– İsim : Vodafone Internet

– APN : internet

– Proxy : boş bırakın

– Bağlantı noktası : boş bırakın

– Kullanıcı adı : vodafone

– Parola : vodafone

– Sunucu : boş bırakın

– MMSC : boş bırakın

– MMS proxy’si : boş bırakın

– MMS bağ. nokt. : boş bırakın

– MMS protokolü : WAP 2.0

– MCC : 286

– MNC : 02

– Kimlik doğrulama türü : Yok (varsa PAP veya CHAP seçiniz)

– APN tipi : default

Bu değerlerin her birini doğru bir şekilde girerek kaydet deyip sayfayı kapatın. Bu şekilde kolaylıkla akıllı cihazınızı internet bağlantısı sağlayabilirsiniz.

iPhone Cihazlarda Vodafone İnternet Ayarı Nasıl Yapılır?

iPhone cihazlarda internet ayarlarını yapmak Android cihazlara göre çok daha kolaydır. Andorid cihazlarda internet ayarı yaparken kullanabileceğiniz ilk yöntemi iPhone cihazlarınız için de tercih edebilirsiniz. Ayarları manüel olarak yapmak isterseniz de bunu yapmak oldukça basittir. Genellikle tüm operatörler için APN adının girilmesi ile yetinen iPhone cihazlar, Vodafone operatörü için kullanıcı adı ve şifre bilgilerini de istiyor. 

iPhone cihazlarda internet ayarları Android’e göre biraz daha basittir. Android cihazlar için geçerli ilk iki adımı iPhone’lar için de uygulayabilirsiniz. Elle girmek istiyorsanız da yine basit adımlar sizleri bekliyor. Neredeyse tüm operatörlerde APN adı girilmesiyle yetinen iPhone’lar, Vodafone için kullanıcı adı ve şifre de istemektedir. iPhone cihazınıza internet ayarı yapmak için Ayarlar – Hücresel – Hücresel Veri adımlarını takip etmeli ve aşağıdaki değerleri girmelisiniz.

– APN : internet

– Kullanıcı adı : vodafone

– Parola : vodafone

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir