Bazılarının adını bile duymadığı, bazılarının ise her gün kullandığı VK nedir, nasıl kullanılır? Sizler için bu sorumuzda VK sitesiyle ilgili tüm detayları ele aldık.

Türkiye’nin en çok indirilen oyunları ve uygulamaları açıklandı

Dünyada muhtemelen binlerce sosyal ağ uygulaması vardır. Ancak hepsi popüler sosyal medya uygulamaları değildir. Rusya’da en çok kullanılan VK sitesi hangisi, nasıl kullanılır?

VK nedir?

VK App, Facebook benzeri bir sosyal medya uygulamasıdır. Dünyada pek bilinmese de Rus vatandaşları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. 2006’da, Facebook’tan iki yıl sonra kurulan VK, zengin özelliklere sahiptir.

VK platformu, çoğu sosyal medya platformunun aksine Amerika’da değil Rusya’da başladı. Bugün her ülke kendi veri koruma ortamını kullanıyor ve bunun birkaç nedeni var. Çünkü çeşitli ülkelerde sosyal medya platformlarında veri sızıntısı gibi güvenlik açıkları var. Bunun VK uygulaması için de geçerli olduğunu belirtmek gerek. Çünkü tüm platformlar saldırıya uğrayabilir veya kendi başınıza işlenebilir.

Bunun tarihsel örnekleri Cambridge Analytica ve Facebook’tur. Hatırlarsanız ABD seçimleri olduğu dönemde Facebook yönlendirici paylaşımlarla gündeme gelmiş, kullanıcı verileri toplamış hatta bu nedenle davalık olmuştu.

VK’nın özellikleri nelerdir?

Facebook gibi hikayeler, fotoğraflar, videolar ve gruplar oluşturabileceğiniz uygulama, insanların sosyalleşmesi için her şeye sahip. VK uygulaması ayrıca App Store ve Google Play’de mevcuttur. Bu Android tarafında 500 milyondan fazla indirilen bu sosyal medya platformunda milyonlarca şarkı ve podcast bulunuyor. Arkadaşlarınızla grup sohbetleri için Instagram makaraları gibi klipleri görüntüleyebilir, hatta film çekebileceğiniz platformda müzik önerebilirsiniz.

VK nasıl kullanılır?

  • Üye olmak için vk.vom adresine gidin.
  • Üye olduktan sonra lütfen profil bilgilerinizi doldurunuz.
  • Takip etmek istediğiniz kişi ve grupları platformda takip edin.
  • Artık İngiltere platformunun keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Yukarıda görüldüğü gibi VK platformunun Facebook’tan çok da farklı olmadığını göreceksiniz. Bazıları VK uygulamasını duymamış olsa da, dünya çapında birçok kullanıcı aktif olarak kullanıyor.

Sosyal medya platformlarından biri olan bu içerikte VK nedir ve nasıl kullanılır gibi soruları sizler için yanıtladık. Peki siz VK kullanıyor musunuz? Facebook yerine VK uygulamasını mı tercih edersiniz? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir