Uygulama analizleri konusunda son derece önemli isimlerin başında gelen App Annie, 2021 yılının mobil uygulama indirilme raporlarını aktardı. 

Apple Annie tarafından aktarılan “State of Mobile 2022” raporu, geride kalan yılın önemli mobil uygulama odaklı verilerini paylaştı. Pek çok farklı kaynaktan elde edilen verilere göre 2021 yılında kişiler uygulama mağazalarında tam olarak 170 milyar dolar kadar bir para harcadı. App Annie’ye göre toplam olarak 230 milyar uygulama indirildi, kişiler mobil uygulamalar içerisinde her gün ortalama olarak 4,8 saat zaman geçirdi. Bu üç değerde 2020 yılına göre daha da artmış vaziyettedir. 2021 yılının toplamında mobil uygulama reklamlarına 295 milyar dolar kadar bir harcama yaptığını dile getiren App Annie, 2022 yılında sektörü daha büyük bir yılın belediğini aktardı. 

Bilindiği üzere artık her şey uygulama özelinde gerçekleşiyor ve kullanıcılar hiç olmadığı kadar uzun bir süre mobil uygulamalar üzerinde vakit geçiriyorlar. Uygulamalar içerisinde geçirilen bu sürenin 2021 yılında Türkiye’de daha da arttığını gösteren Apple Annie, bu noktada bazı spesifik değerler de sunuyor. Buna göre 2021 yılında Türkiye’de en çok sosyal medya platformlarında zaman geçirildi. İkinci sırada ise fotoğraf ve video uygulamaları, üçüncü sırada da oyunlar bulunuyor. 

6 6

2021 yılında en çok indirilen oyun ve uygulamalar

Yayınlanan raporlara göre Türkiye’de 2021 yılında toplam olarak en çok indirilen mobil uygulama pandeminin devam etmesi sebebiyle E-Nabız platformu oldu. Ardından ise tahmin edileceği üzere TikTok platformu, üçüncü sırada Getir bulunuyor. Kullanıcılar Türkiye’de 2021 yılının toplamında en çok TikTok, Azar ve LivU uygulamalarına para harcadı. 2021 yılında en çok aktif kullanıcıya sahip olan uygulamalar ise WhatsApp, Instagram ve Facebook oldu.

Samsung’un Ocak ayı güvenlik güncellemesini alacak cihazları

Türkiye’de 2021 yılı içerisinde en çok indirilen mobil oyun PUBG Mobile olurken ikinci olarak en çok indirilen oyun ise Bawl Strars ve üçüncü de Subways Surfers olarak belirtildi. Kişiler Türkiye’de 2021 kapsamında en çok PUBG Mobile, 101 Okey Plus ve Crasher: Origin oyunları için harcama yaptı. 2021’de en çok aktif kullanıcı sayısına sahip olan oyunlar ise PUBG Mobile, Brawl Stars ve ROBLOX oldu. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir