Vivo tablet pazarında bugüne kadar yer almasa da tablet pazarının geçen yıldan beri trend olması, markaları harekete geçirdi. Son raporlara göre Snapdragon 870 kullanacak tablet geliştirecek olan Vivo, özel lansmanıyla birlikte ilk tablet modelini tanıtacak. Benzer bir hamle bu yılın başlarında Realme’den gelmiş şirket ilk tablet modelini piyasaya sunmuştu.

Vivo Pad geliyor!

2021 yılının başlarında gündeme gelen sızıntılarda Vivo Pad adıyla yeni bir tablet serisinin başlatılacağı belirtilmişti. Ancak yılın bitmesine yaklaştığımızda Vivo’dan böyle bir hamle gelmedi. Ancak son raporlarda Vivo Pad konusunda çalışmaların sona erdiği ve geç de olsa şirketin yeni tablet modellerini Pazar sunacağı belirtildi. Digital Chat Station’da yer alan habere göre şirketin ilk tablet modeli Vivo Pad adıyla piyasaya giriş yapacak ve Snapdragon 870 işlemcisini kullanacak. Vivo Pad isminin öne sürülmesindeki en önemli neden ise şirketin haziran ayı içerisinde Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (EUIPO) yaptığı başvuru. Başvuruda, Vivo Pad adını ticari marka haline getiren Vivo, böylece tabletleri için de yasal zemini hazırlamış oldu. Ad basit gibi görünse de son dönemlerde Çin pazarında tabletler için basit isimlendirmeler bir akım haline gelmiş durumda. Muhtemelen Vivo da bu nedenle Vivo Pad isminin yeterli olacağını düşünüyor.

Vivo Pad özellikleri neler olacak?

Yeni model için yapılan sızıntılar sonrasında Vivo Pad modelinde yer alacak bazı özelliklere değinildi.  Ancak bu özelliklerin doğrudan Vivo Pad’de yer alıp almayacağı bilinmiyor. Zira Vivo, BBK Electronics grubu altında yer alan markalardan birisi. Aynı çatı altında Oppo ve Realme var. Bu nedenle Vivo Pad’in ilk model olacak olması nedeniyle Realme Pad’de yer alan özellikler yakın seçimlerin yapılması bekleniyor. Vivo Pad’de yer alması beklenen özellikler şöyle;

Realme Pad’de yer aldığı gibi; Helio G80 işlemci, 10,4 inç ekran ve 7.100 mAh

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir