BBK firmaları arasında yer alan ve resmi olarak Türkiye de hizmet veren firmalardan Vivo, ilk katlanabilir akıllı cep telefonu için çıkış çok yakındır. Türkiye’de başarılı bir çizgide ilerleme kat eden Vivo, şu ana kadar bir katlanabilir telefon tanıtımı yapmadı. Şu an için şirket çok yakın zamanda BBK üstünden kardeş OPPO’nun ardından katlanabilir telefon pazarına kesin olarak girecek. 

Tinder mültecilere için umut ışığı oldu

Kısa bir süre önce ilk modeli dışarıda test edilirken görüntülenen şirket, ilk modeli için Samsung Galaxy Z Fold benzer katlanabilir bir yapıyı benimsiyor. Yani dikey değil yatay formda olan bu ilk modeli bu anlamda büyük bir seçenek konumunda yer alıyor. Bazı çizim görselleri ve diğer bilgilere bakıldığında dış kısmında da bir ekrana sahip olan telefon, selfie kameralarını birer ekran deliğine yerleştiriyor. Cihazın arka kısmında dörtlü kamera sistemi yer alacak gibi görünen model, karşımıza direkt olarak Vivo X Fold adı ile beraber sunulabilir. Konuyla ilgili olarak yapılan bazı sızıntılara göre ise modelin dışında 6,5 inç FHD+ 120 Hz OLED ekran yer alıyor.

10 5

Cihazın iç kısmında ise 8 inç boyutunda bir QHD+ 120 Hz esnek OLED ekran kullanıcıların karşısına çıkacak. Söz konusu bu cihaz gücünü Snapdragon 8 Gen 1 işlemciden alacak. Yani son derece güçlü olacak telefon, 80W hızlı şarj destekli 4.600 mAh batarya özelliğine de sahip olacak. Vivo imzalı ilk katlanabilir akıllı cep telefon modelinin şu an için tam olarak ne zaman tanıtılacağı ya da fiyat etiketinin ne kadar olacağı bilinmiyor. Bu modelin Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı da şu an için tam olarak belli değildir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir