Vivo İletişim Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan 6G raporu, teknolojinin geleceği noktayı gözler önüne serdi. Rapora göre 2030 yılına kadar milyarca cihaz 6G ile birbirine bağlanacak ve dijital bir dünyaya geçiş yapılacak.

 Fiziksel ve Dijitalin Entegre Edilip Serbestçe Bağlandığı bir Dünya Kurmak: 6G Hizmetleri, Yetenekleri ve 6G’yi Hayata Geçirecek Teknolojiler adındaki yeni raporu ile 6G’ye farklı bir bakış açısı getirdi. Bugüne kadar 2 farklı 6G raporu yayınlayarak yeni teknolojiye dair yenilikleri paylaşan Vivo’nun üçüncü raporu da sektörde dikkat çekti.

“6G birleştirecek”

Raporda, 6G için öne çıkarılan detaylardan birisi birleştiricilik oldu. İletişim, hesaplama ve algılama noktasında birleştirici bir gücü olacak 6G, böylece büyük bir hız kazancı sağlayacak. Bunun yanı sıra insanlar ve nesneler, 6G ile birbirine bağlanacak. 5G’nin çok daha ötesinde bir ağın kurulmasını sağlayacak yeni teknoloji, Vivo’ya göre “Yepyeni bir dijital dünya yaratmaya yardımcı olacak.”  2030 yılına kadar 6G teknolojisi ile yüz milyarlarca cihazın birbirine bağlanması bekleniyor.

6G’nin sağladığı avantajlar sürükleyici karma gerçeklik, holografik gibi farklı teknolojilerin kullanılmasın da yaygınlaştıracak. Hızlı, stabil bağlantı, gecikmenin olmaması bu teknolojilerin insan hayatında daha fazla yer almasını sağlayacak. Hizmetlerin sunulmasında da bu teknolojiler kullanılmaya başlanacak.

6G yepyeni teknolojilerle gelecek

6G’nin entegrasyonu ve birleştirici özelliği hizmetin daha gelişmiş bir sistem mimarisine ihtiyaç duymasına neden oluyor. Bu nedenle 6G ile birlikte bağlantıda yapılacak yeni hamleler, günlük hayatta daha uygun maliyetler, verimlilik, esneklik getirecek.

Raporun tamamı için buraya göz atabilirsiniz.

vivodan carpici 6g raporu

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir