V2164A model numarasıyla uzun zamandan beri test süreçleri yapılan modelin Vivo Y55s olduğu ortaya çıktı. Resmi olarak tanıtımı yapılmayan model, Çin’deki China Telecom internet sitesinde listelenmeye başladı. Böylece yeni modelin tüm özellikleri ve tasarımı da öğrenildi.

Vivo’nun uzun zamandan beri geliştirdiği yeni telefon modellerinden birisi olan Vivo Y55s için yeni bir sızıntı, tüm detayların netlik kazanmasını sağladı. Yeni modelde 163.87 x 75.33 x 9.17 mm boyutlarını tercih eden Vivo, sadece 199 gram ağırlığındaki telefon ile kullanım kolaylığı sağlıyor. Ekranda ön kamera için kullanılan damla çentikli bölüm ilk olarak dikkat çekerken, 6,58 inç büyüklüğündeki LCD ekran da kullanıcılar için favori ekran ölçüsü olarak Vivo’nun özel seçimi olduğunu gösteriyor.

Vivo Y55s özellikleri neler?

Vivo Y55s özelliklerinden arka kamera dikkat çekiyor. 50 MP ana kamera ve 2 MP ikincil kamera ile desteklenen telefonda ön kamera ise biraz düşük kalmış. Önde 8 MP kamera ile selfie çekimlerinde ve görüntülü görüşmelerde kullanım sunacak olan Vivo, özellikle bu düşük özeliği nedeniyle eleştirilebilir.

Vivo Y55s modeline asıl güç verecek model ise Dimensity 700 işlemci. 5G desteğine sahip işlemci 2,2 GHz’de saat hızına sahip 2 ARM Cortex-A76 çekirdeği ve 2 GHz’de saat hızına sahip 6 güç verimli ARM Cortex-A55 çekirdeğiyle yeterli performans sunabilecek kapasitede. Telefondaki diğer özellikler ise şöyle;

  • RAM: 8 GB
  • Depolama alanı: 128 GB dahili depolama + microSD kart desteği
  • Batarya: 6.000 mAh batarya ve 18 W hızlı şarj
  • Ek özellikler ve bağlantılar: Çift SIM desteği, Wi-Fi, Bluetooth, USB C bağlantı noktası ve 3,5 mm ses jakı parmak izi tarayıcı

Vivo Y55s fiyatı ne kadar olacak?

Vivo Y55s için resmi fiyat açıklanmadı ancak China Telecom’un listelemesinde cihazın fiyatına da yer verilmiş durumda. Site verilerine göre cihazın etiket fiyatı 297 dolar.  Satışa çıkan model için 3 farklı renk seçeneği sunuluyor. Bu modeller ise siyah, mavi ve pembe olacak. Yeni model için Vivo’nun kısa süre içerisinde açıklama yapması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir