Vivo, Y serisi akıllı telefonlarına bir model daha ekliyor. Şirket, Vivo Y30 5G modelini tanıttı. İşte özellikleri…

Yeni Vivo Y77 5G piyasaya sürüldü

Ürettiği orta sınıf akıllı telefonlarla adından söz ettiren Vivo, 2022 yılına hızlı giren teknoloji şirketlerinden biri oldu. Özellikle ABD’nin Huawei yasağının ardından adını geniş bir kitleye duyurma fırsatı bulan şirket, ürettiği Y serisi ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Ürün gamını hızla genişletmeye devam eden Çin merkezli şirket Y30 5G modelini resmi olarak tanıttı. Gelin yeni telefonun özelliklerini yakından inceleyelim:

Vivo Y30 5G, Dimensity 700 yongasıyla geliyor

Vivo geçtiğimiz gün Tayland’da düzenlediği bir etkinlikte Y serisinin yeni bir modelini kullanıcıların karşısına çıkardı. Aslında tanıtımda açıklanan bilgilere dayanarak Vivo Y30 5G, iQOO U5e akıllı telefonun Çin’de yeniden markalanmış bir versiyonu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Cihaz orta sınıf akıllı telefonlarda görmeye alıştığımız Dimensity 700 yonga setinden gücünü alıyor.

Vivo Y30 5G modeli 6 GB RAM standart RAM ve 2 GB genişletilmiş RAM desteği ve 128 GB dahili depolama alanı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Cihaz ek depolama alanı isteyen kullanıcılar için microSD kart desteğine de sahip. 5000 mAh’lık güçlü bir bataryayla karşımıza çıkan Vivo Y30 5G 10W hızlı şarj desteğine sahip. Android 12 tabanlı olan Vivo Y30 5G FunTouch OS 12 UI On arayüzüyle geliyor.

Arka panelinde iki bölmeli bir kamera tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Vivo Y30 5G , f/1.8 diyagram açıklığına sahip olan 50 MP ana kameraya ve 2 MP makro sensöre ev sahipliği yapıyor. Cihazın çentlikli tasarıma sahip olan ön panelinde ise 8 MP’lik bir selfie kamerası yer alıyor.

720 x 1600 piksel HD çözünürlüğe ve 20:9 en boy oranına sahip 6.51 inç IPS LCD ekrana sahip olan Vivo Y30 5G, güç düğmesi üzerinde parmak izi tarayıcıya sahip ve ek olarak çift SIM, 5G, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.1, USB-C bağlantı noktası ve mm 3.5 ses jakı gibi bağlantı gibi donanımlara da sahip.

Starlight Black ve Rainbow Fantasy olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle kullanıcılarına merhaba diyen Vivo Y30 5G, 237 dolar fiyat etiketine sahip. İlk olarak Avrupa pazarında satışa sunulacak cihazın ilerleyen aylarda Türkiye’de de satışa çıkması bekleniyor. Ancak bu konu hakkında henüz Vivo’dan resmi bir açıklama gelmediğinin altını çizmekte de fayda var.

Peki siz Vivo Y30 5G modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Cihaz ülkemizde satışa sunulsa satın almak ister misiniz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir