Vivo X80 hakkında yeni bilgiler gündeme gelmeye devam ediyor. Son sızıntılarda serinin Dimensity 9000 işlemci ve özel görüntü çipine sahip olacağı öne sürüldü. İddiaların kaynağı ise yine Dijital Chat Station oldu.

Nisan ayının sonuna doğru Vivo tarafından piyasaya sürülmesi beklenen Vivo X80 serisi için beklentiler artmaya devam ediyor. Telefonlar ile ilgili bugüne kadar pek çok farklı sızıntı yaşanırken sızıntılardaki ortak nokta yüksek özelliklere sahip donanımların kullanılacağı yönünde oldu. Bu modeli satın almak isteyen kişiler için şu ana kadarki süreç içerisinde telefonun beklentileri net olarak karşılayacağı da görüldü. Paylaşılan yeni bir sızıntıda ise telefonun Dimensity 9000 işlemci ile yüksek performans sunacağı ve bu işlemciye ek olarak özel bir görüntü çipine de telefonda yer verileceği ifade edildi.

vivo2

Vivo X80 serisinde Snapdragon ve MediaTek bilmecesi sürüyor

Vivo X80 serisi için daha önce paylaşılan raporlarda, Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin kullanılacağı belirtilmişti. Ancak yapılan yenilemeler ile cihazda MediaTek Dimensity 9000 işlemcinin kullanılacağı öne sürüldü.

Yeni paylaşımlar ile ortaya çıkan bu durum, telefondaki işlemci soru işaretlerini daha da artırdı. Ancak güçlü bir kaynak olarak görülen Dijital Chat Station tarafından paylaşılan son raporlarda, MediaTek tarafından geliştirilen işlemcilerin kullanılacağının belirtilmesi yeni modeller için beklentileri bu yönde arttırdı.

Vivo 3

Telefon için paylaşılan yeni bilgilerde özel bir görüntü çipine de yer verileceği ifade edildi. Böyle bir çipin tercih edilmesi kamera performansını doğrudan artıracak ve telefonum daha kaliteli kareler çekmesine imkan tanıyacak. Özel görüntü çipi, telefonun alacağı ışık miktarını doğrudan arttıracak. Vivo X80 Pro serisinin geniş f/1,57 diyafram açıklığına sahip tescilli bir ISP + RGBW sensörüne sahip olması bekleniyor. Ancak şu anda bu cihazla ilgili paylaştığı tüm bilgiler bu kadar.

Doğrulanmamış pek çok raporun gündeme arka arkaya gelmesi konu ile ilgili farklı bir karışıklığın ortaya çıkmasına neden oldu. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili yeni raporların paylaşılması ve telefonda yer alacak özelliklerin daha net bir şekilde ortaya çıkması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir