Alınmış olan son bilgiler ışığında, Vivo üzerinde çalışmış olduğu yeni amiral gemisi modeli X100 Pro+’da eşsiz bir kamera kurulumunu bulundurmayı planlıyor.

Kasım ayında tanıtıma çıkması beklenen Vivo X100 serisi, teknoloji tutkunlarını oldukça heyecanlandırıyor. Seri; Vivo X100, X100 Pro ve X100 Pro+ olmak üzere üç ayrı modelle karşımıza çıkıyor. Vivo X100 Pro+ modeli, en dikkat çeken özelliği olan 200 megapiksel periskop telefoto kamerasıyla gerçek bir devrim yaratıyor. Kamera ile ilgili yeni detaylar Weibo’da ortaya çıktı ve bu bilgilere göre kamera özel bir üretim süreciyle tasarlandı.

Weibo’da faaliyet gösteren ve güvenilir bir duyumcu olan Digital Chat Station’ın yapmış olduğu son paylaşımı, Vivo X100 Pro+ üzerinde bulunan 200 megapiksel periskop kamerasının özel bir şekilde tasarlanmış olduğunu belirtiyor. Bu kamera, Sony’nin ünlü IMX890 ve IMX866 sensörlerinin optik performansını aşan özel bir yapıya sahip. Başka bir kaynaktan gelen bilgilere göre, kamera sensörünün geçici olarak Samsung HPV adını taşıdığı ve Vivo ile Samsung arasındaki işbirliği sonucunda geliştirildiği görülüyor.

Vivo X100 Pro+ kamerasını oldukça yükseltti

Samsung HP3 sensörüne dayandığı düşünülen bu hafif kamera sensörünün, geniş 1/1.4 inç boyutunda olması ve 3x veya 5x doğal optik zoom yeteneği bulunması beklentiler arasında yer alıyor. Hem Digital Chat Station hem de diğer duyumcu, bu kameranın gelişmiş yapay zeka algoritmaları sayesinde kullanıcılara oldukça etkileyici bir biçimde 10x optik zoom deneyimi yaşatacağı iddialar arasında yer alıyor. 

Hem Vivo X100 hem de X100 Pro modelleri, henüz tanıtılmamış olan geleceğe yönelik yonga seti Dimensity 9300 ile güçlendirilecek. Yeni amiral gemisi Dimensity yonga setinin bu yıl Ekim ayı yada Kasım ayında tanıtımının yapılması bekleniyor. Vivo X100 Pro+ modeli, yaklaşan Snapdragon 8 Serisi 3. Nesil işlemciyle donatılması beklenen bir cihaz olarak öne çıkıyor. Bu model, geçtiğimiz yıl X90 Pro+, X90 ve X90 Pro ile birlikte tanıtılmıştı ve en son raporlara göre 2024’ün ilk çeyreğinde duyurulması planlanıyor. Vivo, X90 Pro+’ı Çin dışındaki pazarlarda satışa sunmamıştı, bu nedenle X100 Pro+’ın küresel bir lansman yapılıp yapılması henüz net değil.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir