Vivo tarafından geliştirilmeye devam edilen Vivo X Fold ile ilgili paylaşılan bir fotoğraf, tüm dünyada gündem oldu. Zira henüz tanıtılmayan Vivo X Fold, metroda gizemli bir kullanıcı tarafından kullanılırken görüntülendi. Fotoğrafları paylaşılmasının kısa süre içerisinde Vivo X Fold’un yeni modelinin nasıl olacağı ortaya çıktı.

Weibo’da ITHome tarafından paylaşılan görsel, tanıtım öncesinde cihaz ile ilgili daha fazla bilgi edinilmesini sağladı. Prototip olduğu düşünülen modelin kalın bir kasaya sahip olması ilk bakışta dikkat çekiyor. Tam ekran görünüm modu ile fotoğraflanan cihazda özellikle çift ekran kullanımı sırasında hiçbir kıvrımın ve ayrımın olmaması ise cihazın iddialı olacağını gösteriyor. Vivo X Fold, bu sayede pek çok rakibinin önüne geçerek fark yaratabilir. 

Geçtiğimiz aylarda yapılan sızıntılarda telefonun özel çizimleri ortaya çıkarılmıştı. Canlı olarak görüntülenen telefonun tasarımı, sızdırılan bu tasarım çizimleri ile büyük oranda benziyor. Kitap gibi açılacak bir platforma sahip olan katlanabilir akıllı telefon, ekran altı parmak izi tarayıcısı gibi yeni teknolojiler ile donatılıyor. Arkada özel bir dikdörtgen alan içerisinde 4’lü kamera ve flaş modülünün yer aldığı telefonda yan taraflarda ise ses açma, kapatma ve güç düğmesi bulunuyor. 

vivo2
Vivo X Fold içni daha önce sızdırılan tasarımlar

Vivo X Fold özellikleri neler?

Cihazda yer alacak özelliklere dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak bugüne kadar yapılan paylaşımlar ile ortaya çıkan sızıntılarda, telefonun yüksek performans sağlayabilecek donanımlar ile desteklendiği görülüyor. 120 Hz yenileme hızına sahip olan 6.5 inç büyüklüğünde ana bir ekranın kullanılacağı telefonda ekran paneli OLED olarak tercih edilmiş. Diğer ekranda ise QHD + 120 Hz ekran yenileme hızına sahip 8 inçlik bir panel bulunuyor. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin kullanılacağı telefonda batarya kapasitesi ise 4600 mAh.

vsvo
Vivo X Fold’un çekilen görüntüleri

Hem görüntüsü hem de mevcut özellikleri ile iyi bir performans sunabilecek kapasitede olduğu görülen telefon için gözler Vivo’da. Vivo X Fold modelinin ne zaman tanıtılacağı, hangi pazarlarda yer alacağı ve etiket fiyatının ne olacağı yapılacak resmi açıklama ile açığa çıkacak. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir