Vivo, Weibo üzerinden yaptığı yeni bir tanıtımda, yeni bir ekran görüntü çipinin geliştirildiğini duyurdu. Vivo X80 serisinde kullanılmaya başlanacak olan yeni işlemci, piyasada yaygın olarak kullanılan diğer işlemciler ile uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Görüntü performansının arttırılması için geliştirilen yeni işlemcinin, Snapdragon 8 Gen 1 ya da Dimensity 9000 serisi ile cihazlarda yer alacağı belirtildi. Bu bakımdan gelişmiş uyumluluk ile görüntü optimizasyonunda çok daha başarılı bir sonuç vermesi beklenen işlemciler Vivo’nun yeni amiral gemilerinde performansı daha da arttırabilir.

Vivo X80 serisi için hazırlıkların devam ettiği şirkette, önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtımının yapılması bekleniyor. Amiral gemileri için özel olarak geliştirilen Vivo V1+ görüntüleme çipi, geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan V1’in daha da gelişmiş versiyonu. MediaTek Dimensity 9000 ve Snapdragon 8 Gen 1 işlemcileri desteklenen ve çok daha iyi bir performans sunabilecek olan görüntü işlemcisi Vivo’nun MediaTek iş birliği ile geliştirildi. V1+ görüntü işlemcisi birçok yönden ilk olma özelliğini de taşıyor.

V1+ özellikleri neler?

Piyasadaki amiral gemileri ile uyumlu olması bugüne kadar geliştirilen görüntü çipleri arasında Vivo V1+’nın ilk olmasını sağlıyor. 300 kişilik özel bir ekip tarafından geliştirilen ve 1 yıldan beri üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü çip, yüksek kaliteli ve performans gerektiren oyunlar için ideal bir destek sağlıyor. Oyunların yanı sıra uygulamalarda da telefonlardaki performansı artırarak beklentileri karşılayan işlemci, yapay zeka teknolojisini kullanıyor.

Yüksek performans ile çalışma sırasında ısı üretiminin azaltılması ve ısıya bağlı sorunların ortadan kaldırılabilmesi adına özel algoritmalar kullanılmış. MediaTek tarafından geliştirildiğinden dolayı Dimensity işlemcileri ile çok daha uyumlu. Çip ile yapılan testlerde Dimensity 9000 işlemcinin güç tüketiminde de ciddi bir iyileştirmenin yaşandığı belirtildi. Yüzde 10’a varan pil tasarrufu sağlayan yeni görüntü teknolojileri Vivo X80 serisi ile küresel pazarlarda kullanıma sunulacak. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir