Vivo’nun bir süre önce sızıntılarla gündeme gelen Vivo S15e modelinin kullanacağı işlemci sonunda ortaya çıktı.

Vivo, JD.com’da yaklaşan Vivo S15e’nin ön satışını resmen başlattı. Site şimdilik sadece cihazı almak isteyen kullanıcılara rezervasyon sunsa da cihazın özelliklerini de bu sayede onaylanmış oldu.

Vivo’nun telefonuyla ilgili ortaya çıkan detaylardan elbette en dikkat çekici şeylerden biri de işlemcisi. JD.com mağazası, Vivo S15e üzerinde çalışan işlemcinin Samsung’un 5 nm Exynos 1080 işlemcisi olduğunu resmen onayladı. Exynos 1080 işlemci, Antutu’da 700.000’den fazla puan alan amiral gemisi Vivo X70 Pro’nun geçen yılki Çin’de piyasaya sürülen işlemcinin aynısı.

Vivo, Vivo S15e’nin RAM konfigürasyonları, şarj hızları, renk ayarları ve kamera konfigürasyonu gibi detayları da sayfa üzerinden doğruladı.

Vivo S15e özellikleri

Vivo S15e’nin siyah, mavi ve şeftali turuncu olmak üzere üç renk seçeneğine sahip olacağı da doğrulanmış oldu. Vivo S15e ayrıca 12 GB’a kadar RAM ve 256 GB depolama alanına sahip bir bellek yapılandırmasına sahip bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Cihazda, Vivo’nun pil sorunlarını 20 dakikada çözdüğünü söylediği Vivo’nun 66W hızlı şarjına sahip olduğu söyleniyor ve sitede yer alan bilgiler Vivo, Vivo S15e’nin dinamik derinlik ve net detaylarla gerçekçi fotoğraflar çekmenizi sağlayan 50MP ana sensörle geldiğini doğruluyor.

Vivo T1 Pro Geekbench’te görüldü

Yani kısacası cihazın sayfada yayımlanması şu ana kadar cihaz hakkında sızdırılan bilgilerin doğru olduğunu gösteriyor. Geçen haftaki rapor ayrıca Vivo S15e’nin su damlası çentikli 6.4 inç FHD 90Hz yenileme hızına sahip bir AMOLED ekrana ve çentikli 16MP ön kameraya sahip olduğunu belirtmişti. Son olarak cihaz kutusundan çıktığında Vivo’nun Android 12 tabanlı OriginOS Ocean işletim sistemini çalıştıracağı söyleniyor.

Vivo S15e modeli, 25 Nisan’da Vivo tanıtımında Vivo X80 serisi ile birlikte resmi olarak duyurulacak. 25 Nisan’daki lansman etkinliğinin ardından Vivo S15e ve Vivo X80 serisi hakkında daha fazla detay paylaşacağız.

  • Ekran: 6,4 inç FHD, 90Hz yenileme hızına sahip, su damlası çentikli AMOLED ekran
  • İşlemci: Exynos 1080
  • RAM: 12 GB
  • Depolama: 256 GB
  • Arka Kamera: 50MP
  • Ön Kamera: 16MP
  • Pil: 66W, mAh bilinmiyor
  • İşletim Sistemi: Android 12 tabanlı OriginOS Ocean

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir