İlk olarak dört yıl önce ortaya çıkan Vivo NEX serisi, çift ekrandan açılır teknolojiye kadar yenilikçi işlevlerle donatıldı ve Vivo NEX 5 ile daha da tatmin edici!

Son zamanlarda Japonya’da popülerlik kazanan Vivo, uzun yıllardır global pazarda geniş kitlelere hitap ediyor ve özellikle NEX serisi ile sektöre yeni bir soluk getiriyor. 2018 yılında ilk NEX modelinin lansmanı ile aile ile birlikte birçok yeni teknolojiyi hayata geçiren şirket, aynı zamanda markasını daha prestijli hale getiriyor.

Aslında ekranın alt kısmında bulunan parmak izi sensörü ve açılır kamera teknolojisi ilk olarak bu telefon ailesinde tanıtılmıştı. Yaklaşık dört yıl önce NEXS ve NEXA olarak adlandırılan ilk NEX serisi telefonları tanıtan Vivo, daha önce telefonlarda bulunmayan iki teknolojiye sahipti. Her iki telefon da o sırada Apple ve Samsung gibi şirketler tarafından beklenen ekran altı parmak izi sensörüyle donatılmıştı. Ayrıca ön kamera olarak elektrikli açılır kamera tercih edilmiş. Ancak takip eden yıllarda pop-up kameralar kullanıcılardan uzaklaşmaya başladı. Bugün yayınlanan bilgiler, Vivo NEX 5 cihazının detaylarıyla ilgiliydi.

Vivo NEX5 ilgi çekiyor

Daha önce piyasaya sürülen ve önceki NEX modellerini alt üst eden Vivo NEX 5, bu sefer beklediğinizi sunmayabilir. İlk olarak 2020 yılında ortaya çıkan ve konsept bir cihaz olan APEX modeline benzediği söylenen cep telefonunun çerçevesiz bir yapıya sahip olması ve ekran altı ön kamera desteğine sahip olması bekleniyordu.

Vivo Y21, yakın Türkiye’de de yerini alacak

Bugün ortaya çıkan teaser görüntüleri bu beklentilere son verdi. Afiş, cep telefonunu sadece tasarım açısından tanıtmakla kalmadı, aynı zamanda kullanıcıya promosyon tarihi hakkında da bilgi verdi. Fotoğraflara bakıldığında, üst ve alt APEX’ten tamamen farklı olan çerçevenin dikkat çektiği ancak geleneksel ön kamera kurulumu ile yeni NEX 5’in herhangi bir inovatif girişim göstermediği açıklandı.
Bunun dışında arka kısımda klasik olmayan bir tasarım dili benimsendi.

vivonun ilklerle dolu serisine yeni telefon nex 5 netlesiyor

Dikdörtgen folyonun sol tarafına dairesel bir kamera yerleştirdim ve sağ tarafına Vivo ve Zeiss logolarını yerleştirdim. Cep telefonundaki telefoto kamera Zeiss imzalı ancak ana kamera Samsung’un ISOCELL GN1 sensörünü kullanıyor. Son olarak sızdırılan görselde 2022.02 ibaresi yer alıyordu. Bu, telefonun Şubat ayında satışa sunulabileceğini gösteriyor.

Peki siz Vivo’nun bu modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Vivo NEX 5 modeli önceki telefonlar gibi kullanıcıları şaşırtabilir mi? Yoksa bu seri yavaş yavaş OPPO Find serisi gibi bir klasik mi olacak?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir