Nvidia ve Apple pek çok ürünüyle pazarda rekabet içerisinde olsa da iki şirket Vision Pro  için bir araya geldiği açıklandı.

Nvidia, önemli bir etkinliğe imza atarken yeni teknolojileri ve ürünleriyle ilgili dikkat çeken ifadelere yer verdi. Nvidia GTC 2024 etkinliğinde önemli açıklamalarda bulunan şirket, Apple cephesine dair de bilinmeyenleri ortaya çıkardı. Apple’ın büyük bir sükse yarattığı karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro için şirketin Apple ile ortak bir çalışma yaptığı açıklandı.

Vision Pro İçin Nvidia ve Apple’dan Sürpriz Hamle
Vision Pro İçin Nvidia ve Apple’dan Sürpriz Hamle

Vision Pro’da Nvidia Apple Birlikteliği

Nvidia ve Apple arasındaki iş birliği Vision Pro’nun yeni özellikler kazanmasında olumlu etkiler yaratmış durumda. Nvidia’nın resmi açıklamasına göre bu ortaklık sonucunda Omniverse Cloud platformu yeni modele getirilmiş. Bu platform ise cihazın kullanımı sırasında nesne ile etkileşime girilmesini sağlıyor.  Tasarım yapma noktasında da etkili olan platform, Apple’ın yeni ürününün daha yetenekli hale gelmesini sağlamış durumda.

Vision Pro İçin Nvidia ve Apple’dan Sürpriz Hamle
Vision Pro İçin Nvidia ve Apple’dan Sürpriz Hamle

Bunları Omniverse Cloud API desteği ile cihazına ekleyen Apple, kullanım sırasında daha fazla işlevin yerine getirilmesinin de önünü açmış durumda. Etkinlikte kullanıcıların gerçek pratiklikte bu özelliği nasıl kullanacağı da ifade edildi. Açıklamalara göre Vision Pro kullanıcıları bu özellikler sayesinde bulundukları ortamları değiştirebilecek. Öyle ki bir odada değişiklik yapmak isteyenler odanın duvar boya renklerini gerçek zamanlı olarak değiştirebilecek. Ortamdaki döşemeleri ve diğer detayları seçerek değiştirebilecek. Otomobillerdeki pratik bir kullanım için hazırlanan tanıtım videosu şöyle;

Vision Pro Daha Yetenekli Hale Gelecek

Apple’ın yeni teknolojiler ile desteklediği bu modelde, üstelik yeni versiyonlarda çok daha gelişmiş bir durumda olacak. Öyle ki 3D uygulama noktasında Nvidia’dan destek alacak şirket, önümüzdeki dönemlerde Nvidia’nın bulut ve API sistemleriyle pek çok özelliği de devreye alabilir.

Zira sadece görsel değişikliklerde değil, ses, ışın izlemeli işlemeler gibi pek çok teknolojiyi geliştiren Nvidia, Apple ortaklığının devam edeceğini ve yeni özelliklerle destekleneceğini söyledi. Örnek videolarda da görülebileceği üzere Vision Pro sadece kişisel kullanımlarda değil, ticari kullanımlar da yetenekli durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir