Visa Innovation Program Europe’ 2023 yılı için 7 ülkede başvurularının başladığını duyuran Visa ve Hackquarters fintech’lere çağrıda bulundu. 14 Nisan’a kadar açık olacak başvurulan için fintech’ler visainnovationprogram.com adresinden başvuru yapabilecekler.

Programa bu dönem dahil olacak fintech’ler, 2023 yılı için belirlenen beş tema etrafında ürün veya sorunlara çözüm geliştirecek. Belirlenen bu beş tema ise; yeni nesil ödeme deneyimleri, iş yerleri ve KOBİ’lerin güçlendirilmesi, sürdürülebilir gelecek, yeni ödeme akışları ve gömülü finans olarak açıklandı.

Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın Türkiye ayağı, Hackquartes iş ortaklığı ile hayata geçiriliyor. Ülkemizde 2019  yılından bu güne yürütülen programda başarıyla tamamlanan dört yılın ardından bu döneminde Türkiye’den beş fintech’i ağırlanması bekleniyor.

Visa Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz :

“Şirket olarak inovasyon yoluyla yeni ödeme yöntem ve şekillerini her gün daha da iyileştirmek ve daha erişilebilir hale getirmek için çalışmalara devam ediyoruz. Visa Avrupa İnovasyon Programı, yerel bir program olmaktan çıkıp artık Güney Avrupa’daki yedi pazarı kapsayan bölgesel bir program olarak değişti. Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki ekibimiz ve Hackquarters ile birlikte ülkemizde elde ettiğimiz know-how ve deneyimi, bölgesel genişlemenin ilk adımı olan İspanya’ya aktardık. Visa’nın küresel ağı sayesinde, fintech’leri yurtdışında yeni pazarlara açmak için eşsiz bir yerde bulunmaktayız. Türkiye’de geçen dört başarılı dönemin ardından, fintech’lere programın 2023’te gerçekleşecek beşinci dönemi için çağrı yapmaktan ötürü mutluyuz. Tüm fintech’leri yeni dönemde Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın bir parçası olmaya ve girişimlerini daha da ileriye taşımaya davet ediyoruz” dedi.

Hackquarters Kurucusu Kaan Akın ise program için:

“Startup ekosistemini destekleyen Hackquarters olarak fintech kurucularının en yenilikçi kurumsal ortaklarla bağlantı kurması için tutkuyla çalışıyoruz. Hackquarters, 2019’dan beri Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın uygulayıcısı ve küresel bir finans lideriyle fayda yaratmaya dayalı bu iş birliğini genişletmeye devam ediyor. Fintech girişimlerinin işlerini büyütmelerine yardımcı olan Visa Avrupa İnovasyon Programı, küresel bir inovasyon ağına, finansa ve iş uzmanlığına erişim sağlarken aynı zamanda somut sonuçlar ile müşteri deneyimlerine yeniden şekil veriyor. Yerel ekonomi ve inovasyon ekosistemi üzerinde olumlu bir izlenim bırakarak Türkiye’de enerji dolu bir fintech ağının oluşturulmasını sağlayan Visa İnovasyon Programı’nın Avrupa’ya açıldığını görmekten büyük heyecan duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

2019’dan bu yana Güney Avrupa’daki fintech alanını canlandıran Visa Avrupa İnovasyon Programı katılımcı fintech’lere şirketin uluslararası düzeydeki işbirlikçileri, e-para kuruluşları, bankalar, iş yerleri, hükümetler ve diğer tanınmış kuruluşlardan oluşan iş ağına ve yeni pazarlara hızlandırılmış bir erişim imkanı sunarak bu fintech’lerin hızlı çözümler geliştirip  ticarileştirme aşamalarına daha hızlı ulaşmalarını sağlıyor.

Geçtiğimiz yıl 4 ülkede uygulanan programa 900’en fazla başvuru alındı, 72 mezun veren programdan 68 pilot çalışma hayata geçirildi. Bugüne kadar program toplam 1.300 saatlik mentorluk hizmeti verdi ve katılımcı fintech’ler 84 yatırım turuna girerek 350 milyon euro’dan fazla yatırım alma imkanı yakaladı.Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın ilk katılımcılarından olan Bulgaristan’dan Payhawk geçen yıl unicorn olma başarısını gösterdi.

Visa Güney Avrupa Bölge Genel Müdürü  Bea Larregle gerçekleştirdikleri program için,

“Daha kapsayıcı ekonomiler inşa etmek ve ekonomilerde büyüme için işbirliğine dayalı inovasyonu desteklemekte kararlıyız. Programın şimdiye kadar göstermiş olduğu başarılarından sonra bu yeni dönemde Kıbrıs, Yunanistan, İtalya, Malta, Portekiz, İspanya ve ve Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişlediğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Bu sayede Avrupa’da ödemelerin ve ticaretin geleceğine şekil vermeye aday daha fazla yerel fintech keşfedebilecek ve onları güçlendirebileceğiz” dedi.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir