Oyun endüstrisindeki bazı isimler asla unutulmaz. Blizzard’a onlardan biri.

Oyun sektöründe akılda kalan bazı isimler var. Bir iş üzerinde çalıştıklarını duyduğumuzda bile bizi heyecanlandıran şirketler var. Bugün sektörün en önemli isimlerinden birinin heyecan verici haberi geldi. Guitar Hero ve Destiny 2 olarak oyunlarını oynadığımız sevilen oyun yapımcısı, sektör devi Blizzard ile resmi olarak iş birliği yaptı.

Vicarious Visions ile Blizzard’la çalışacak

2005 senesinde Activision’a katılan ve ara sıra Blizzard ile oyun geliştiren Vicarious Visions, bir süredir devam eden yasal sürecin ardından Blizzard ile birleşti. Zaten üst şirketin bünyesinde yer alan ve Blizzard ile kardeş olan şirketi artık bugünden itibaeren Blizzard’ın yapımlarında daha aktif olarak olacak. Şirket, Guitar Hero’dan çok sonra bir oyunu sürdüremedi. 2018 yılında çıkan Destiny 2, bu aksiliği kıran oyun oldu.

Activision Blizzard ekibi tamamen değişiyor

Vicarious Visions ayrıca Diablo 2: Resurrected with Blizzard’ı da geliştirdi. Resmi açıklamaya göre bundan böyle sadece Blizzard oyunlarına odaklanacaklar. Son yıllarda kendi oyunlarıyla pek başarılı olamayan şirket, bundan böyle tamamen Blizzard için çalışmak en azından ticari açıdan daha mantıklı görünüyor.

Hatırlarsanız Microsoft geçtiğimiz aylarda Activision Blizzard’ı satın almış ve oyun sektöründe kartları yeniden dağıtmıştı. Satın alma henüz tamamlanmamış olsa da, önümüzdeki aylarda yönetim kurulundan satış politikasına kadar birçok önemli değişikliğin gerçekleşmesini bekliyoruz. Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması ve Xbox markasını beslemesiyle Sony’nin sancılı günler geçireceğini tahmin etmek zor değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir