Microsoft, yakın zamanda satın aldığı oyun devi Activision Blizzard’ın ekibini tamamen değiştireceğini duyurdu.

Açıklama, teknoloji devi Microsoft’un Activision Blizzard’ı 70 milyar dolara satın almasının ardından devam ediyor. Blizzard’ın satın alınması oyun dünyasında da büyük bir etki yarattı. Call of Duty ve Diablo gibi oyunların yaratıcısı Activision Blizzard, geçtiğimiz günlerde taciz ve kötü çalışma koşullarıyla gündeme geldi ve Microsoft, satın alma tamamen değiştikten sonra tüm Activision Blizzard ekibinin tamamen yenileneceğini duyurdu.

Microsoft Activision Blizzard ekibini değiştiriyor

Son dönemde kötü çalışma koşullarına ve taciz skandallarına maruz kalan Activision Blizzard’ı satın alan Microsoft’un bunu nasıl sürdüreceğini merak ettik. Microsoft tarafından yapılan açıklamada, bu konuda atılması gereken adımlar hakkında bilgi verildi.

Şirket, bu sorunun tamamen farkında olduğunu ve satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Activision Blizzard yönetim ekibinin değişeceğini duyurdu. Ekiple çalışmaya ve yeni bir ekip oluşturmaya devam edeceklerini açıklayan Microsoft Başkanı ve Başkan Yardımcısı Brad Smith, iç kültürün de değişeceğini söyledi.

Xbox Game Pass’e gelecek Activision-Blizzard oyunları

Smith, ekipte doğru kişinin doğru yerde olduğundan emin olmak istediklerini vurguladı.

Ancak bu durum Activision Blizzard şirketine bağlı tüm çalışanların işten çıkarılması anlamına da geldiğinden büyük bir yankı uyandıracak gibi duruyor. Çalışanların karara itiraz açması şirketi bir toplu dava durumuyla da karşı karşıya bırakabilir. Microsoft’un bu konuda nasıl adımlar atacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Peki siz Microsoft’un aldığı bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir