Türkiye’de metaverseye yönelik ilk çalışma yapan şirketlerden birisi Vestel oldu. Vestel CEO’su Turan Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda müşterilerin sanal dünyada Vestel mağazalarını ziyaret edebileceği ve ürünleri deneyebileceği açıklandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan metaverse için Türkiye’de de önemli gelişmeler yaşanıyor. Vestel CEO’su Turan Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda şirketin yeni metaverse hamlesi ile sektöründe yine öncü olacağı vurgulandı. Açıklamalara göre uzun zamandan beri bu alana yatırım yapan Vestel, kısa süre içerisinde projesini kullanıma sunacak. Özel bir açılış ile tanıtımı yapılacak olan Vestel’in sanal dünyası Türkiye’de yeni bir deneyimin yaşanmasına da imkan tanıyacak. Üstelik açıklamalara göre Vestel’in tek amacı sanal bir mağaza açarak müşteri çekmek değil. Sanal fabrikalar, metaverse çalışanlarına yönelik yeni seçenekler de planlar arasında.

“Vestel mağazasının açılışı yapılacak

Vestel CEO’su Turan Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda metaversede ilk Vestel mağazasının açılışının yapılacağı belirtildi. Başarılı CEO, bu konuda “Akıllı teknolojiler Vestel’i Vestel yapan en önemli bileşenlerden biri. Teknolojiyi dünyayı daha iyi bir yer haline getirme amacıyla kullanıyoruz. Akıllı teknolojilerin yaygınlaşmasıyla akıllı şehirler ve akıllı evlerin arttığı, eğitime uzaktan erişimle fırsat eşitliğinin sağlandığı, sanal gerçekliğin iş dünyasına yön verdiği, yapay zekânın hayatımızın önemli bir parçası olacağı bir gelecek bizi bekliyor ve bu gelecek hiç de uzak değil. Vestel olarak bu geleceğe hazırlanıyoruz. Şimdi de somut bir adım atarak yeni dijital evren Metaverse evreninde ilk Vestel mağazamızın açılışını yapacağız” dedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir