Küresel bir atık yönetimi ve veri analitiği sağlayıcısı olan Topolytics, 1,7 milyon avroluk bir yatırım aldı. Tura Birleşik Krallık Araştırma ve İnovasyon (UKRI) ve ABD’li yatırımcılar katıldı. 

Atıklar, dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri etkileyen endişe verici derecede hızlı büyüyen bir sorun oluyor. Zayıf atık yönetimi, iklim değişikliğine aktif olarak katkıda bulunur ve kirlilikten, emisyonlardan ve habitatlar, topluluklar ve ekosistemler için olumsuz sonuçlardan muzdariptir. Edinburgh merkezli Topolytics, büyüyen atık sorununu çözmek için atık yönetimi, döngüsel ekonomi, dijital teknoloji ve verilerin kesiştiği noktadadır.

Topolytics bilgi platformu, atığı görünür, kontrol edilebilir ve değerli kılar. WasteMap® platformu, atık üreticileri, geri dönüştürücüler ve yetkililer için daha fazla malzeme toplamak, operasyonel verimliliği artırmak, yatırım stratejilerini desteklemek, ESG raporlamasını iyileştirmek ve karbon emisyonlarını azaltmak için iç görüler oluşturur.

Birleşik Krallık ve uluslararası şirketler de dahil olmak üzere sektörümüzdeki bazı önemli oyuncularla çalışmak bir ayrıcalıktır

Topolytics CEO’su Michael Groves, “Topolytics, WasteMap® platformumuz aracılığıyla sağlanan uzmanlık konusunda artan bir küresel itibara sahip” dedi. Atık üreticilerinin ve geri dönüştürücülerin kaynak verimliliğini ve maliyet etkinliğini iyileştirmesine, atık hareketini izlemesine ve etkisini ölçmesine, verimliliğin sağlanmasına ve ESG ve karbon raporlamasının kalite ve güvenilirliğinin iyileştirilmesine yardımcı olur. Atığa yeni bir gözle bakmanın ticari ve çevresel açıdan büyük faydalar sağladığını gören Birleşik Krallık ve uluslararası şirketler de dahil olmak üzere sektörümüzdeki bazı önemli oyuncularla çalışmak bir ayrıcalıktır.

Geliştirilen çözüm, hızlı bir şekilde atık üreticileri ve atık endüstrisi için, birkaç farklı konum, bölge ve ülkede karmaşık atık “tedarik zinciri” verilerini işlemek ve analiz etmek için kullanılabilen bir bilgi platformu haline geliyor. Atık sistemine olan güveni artırmak için elektronik tablolar ve uydular gibi çeşitli kaynaklardan veri toplar. 

Girişimi, bu yeni yatırımla platformun gelişimini hızlandırmayı ve uluslararası genişleme planlarını hızlandırmayı amaçlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir