Avrupa’ nın en büyük girişim stüdyosu olmaya yolunda ilerleyen Vanora Ventures , TechOne VC’ den ilk yatırımını aldı.

Programına dahil ettiği girişimlerin teknoloji ortağı olan Vanora Ventures , deneyimli ve kalabalık ekibi ile teknoloji girişimlerinin ihtiyacı olan yazılım geliştirme, tasarım, analiz, strateji, proje yönetimi gibi konularda hizmet vererek Avrupa’ daki en büyük girişim stüdyosu olma hedefiyle yola çıkan Vanora Ventures, TechOne VC’ den 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

VON ve GROVTH programlarını ile girişimleri bünyesine dahil edecek olan Vanora , teknoloji ortağı olmanın yanına girişimlere finansal kaynak imkanı da sunulacak.

“VON” programı ile fikir ve gelişim arasındaki girişimlere sunulan imkanlar ; ekip kurma , iş modeli geliştirme, gelir modeli oluşturma, ürünü hayata geçirme, MVP oluşturma, yazılım geliştirme, büyüme stratejilerinin oluşturulması ve yatırım imkanı gibi hizmetlerle önemli ölçüde destek sunacaklar.

“GROVTH” programı da büyüme aşamasındaki girişimlerin teknoloji ortağı olmanın yanı sıra yatırım, büyüme, satış, pazarlama ve tüm dijital alanlarda girişimleri destekleyeceğini duyurdu. Hatta bu programları tamamlayan girişimlere finansal arayış döneminde  yatırım ekosistemindeki partnerleri aracılığıyla 50 Bin Dolar sermaye taahhüt edecek.

Tecrübeli ekibi ile birlikte kaynakları en doğru kullanımı gerçekleştirerek sadece girişimcilere değil beraberinde ölçeklenmiş büyük şirketler için de güvenilir bir partner olmayı hedefleyen Vanora Ventures, yeni girişimlerinin yanında Vigo, Obilet, Momento gibi büyük ölçekli girişimler ve dünya markalarının yeni ürünleri için de bir hizmet sağlayıcısı konumundadır.

Vanora Ventures’ın Kurucu Ortaklarının hedefleri

Vanora Ventures’ın Kurucu Ortakları Abdurrahman Beşinci ve Can Üzüm verdiği ortak röportajda ; Vanora Ventures ile 10 yıl zaman diliminde 100’den fazla teknoloji girişimini portföyümüze katarak, hem yerli hem de yabancı sermayeler için geniş perspektifte teknoloji yatırım alanı oluşturmayı ve ekosisteme katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

TechOne VC Yönetici Ortağı  Yiğit Arslan ;“Genelde risk sermayesi yatırımcılarının girişim şirketlerine sadece nakdi kaynaklarla destek sağladıklarında yatırımlarından beklenen oranda geri dönüşler alamadıklarını gözlemlemekteyiz. Bu nedenle girişimcilere, ilk günden itibaren baştan sona destek olacak yeni bakış açıları tartışılmaktadır. Girişimci ekiplere yazılım geliştirme yanında farklı katma değerler sunan Venture Studio yapılarının, erken aşama girişimlerin hayatta kalma oranlarında önemli farklılıklar yarattığı tüm dünyada ispatlanmıştır. Vanora Ventures yatırımı, Türkiye’de ve yakın coğrafyalarda fikir ve gelişim aşamasında yatırımlarda yüksek katma değer ve çarpanlar yakalanabileceğine olan inancımızın bir göstergesidir.” dedi.  

KTO Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü okudu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir