Valve, Steam tasarımıyla uzun zamandan beri eleştiriliyordu. Şirket, web sürümde yaptığı yeniliklerin ardından mobilde de değişime gitti.

Steam’in mobil uygulaması kullanıcılar tarafından “eskimiş ve hantal” olarak değerlendiriliyordu. Valve, gelen eleştirilere uzun zaman sonra yanıt verdi ve uygulamada değişikliğe gitti. Ağustos ayından beri test edilen Android ve iOS’taki Steam mobil uygulamasının yeniden tasarlanmış versiyonu kullanıma sunuldu.

Steam en çok satan oyunlar listesinde sıralamalar değişti

Valve Steam mobil uygulamasını yeniledi

Steam’in yeni mobil uygulamasında yeni bir çerçeve üzerinde tüm öğeler yeniden oluşturuldu ve tasarımı modern çizgilerle değiştirildi. Üstelik tasarım değişikliklerinin yanı sıra uygulamaya QR kodlarını kullanarak oturum açma özelliği de getirildi. Yeni oturum açma yöntemi, kullanıcı adı ve şifre girmeye gerek kalmadan Steam hesabına erişmenin yeni bir yolu olacak.

Yeni Steam mobil uygulamasında Kütüphane’deki tüm oyunlar da listeleniyor. Listedeki bir oyunun kapak resmine tıkladığınızda ise oyunu uzaktan bilgisayarınıza indirmenize izin veren bir seçenek karşınıza çıkıyor. İsteyenler ise mevcut oyunları uzaktan komut ile silebilir. Diğer yeni özellikler arasında ise şunlar var;

  • Mobil ekranlar için geliştirilmiş mağaza arama deneyimi
  • Satışlar, takaslar, arkadaşlık istekleri
  • Steam bildirimleri

Windows için Steam indir

iOS için Steam indir

Android için Steam indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir