Söz verdiğiniz internet hızına ulaşamıyorsanız, yeni düzenlemeler kapsamında taahhüdünüzü para çekme ücreti ödemeden iptal edebilirsiniz.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bürosu’nun tüketici hakları düzenlemelerine ilişkin düzenlemesi resmi gazetede yayımlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Kararnamenin telekomünikasyon hizmetlerinde vatandaşların haklarını daha iyi korumak için oluşturulduğunu açıkladı.

Yeni dönemde abone izinlerine online erişim sağlandı. Aboneler artık operatörün 7/24 çevrimiçi işlem merkezine erişerek müşteri hizmetlerini, SMS’leri ve verilen onayları benzer şekilde görüntüleyebilir. Aynı zamanda, abonelikler elektronik ortamda başlatılabilir ve abone onayı gerektiren işlemler bireysel onay gerektirir.

Söz verilen internet hızına ulaşamayan abone ücretsiz olarak sözleşmeyi iptal edebilir

Sabit internet kullanıcılarının en yaygın şikayetlerinden biri, Elektronik Haberleşme Sektörü Tüketici Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 31723 Sayılı Karar ile giderilmiştir.

İnterneti Kapatmadan Oyunların İnternet Erişimi Nasıl Kapatılır?

Yetkililer tarafından belirlenen kurallarda belirtilen adrese dayalı internet hız ölçüm kriterlerinin sağlanmaması durumunda, sözleşmede o adreste verilen hizmetler için ilan edilen veri hızları dikkate alınarak; kayıtlı abonelik, kalanlar hariç, aboneler cihazın fiyatını iptal ücreti ödemeden iptal edebilirler.

Karara göre; görev ihlalini oluşturan unsurlar, işletici tarafından açık, net ve anlaşılır bir şekilde siyah ve koyu harflerle göreve dahil edilir. Abone tarafından yapılan işlemin görev ihlali olup olmadığı net olarak tespit edilemiyorsa abonenin lehine olan yorum uygulanır. Taahhüt süresi sonuna kadar başka bir taahhütte bulunmayan abonelere taahhüt süresinin sona erdiği SMS veya telefon ile bildirilir ve bağlayıcı olmayan bir ücretle hizmet almaya devam etmesi gerekir. Ayrıca işletmeci ile abone arasında mutabık kalınan taahhüt süresi 24 ayı geçmemelidir.

Tüketici Hakları Kuralı ile oluşturulan diğer kurallar arasında e-devlet ücreti ve paket karşılaştırma, hat kullanırken çocuk koruma, chip ID’de kimlik fotokopisi olmaması gibi kullanıcı haklarının korunması gibi yenilikler bulunmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir