Son zamanlarda internette dolaşan en yaygı sorulardan biri de interneti kapatmadan oyunların internet erişiminin nasıl kapatılacağı sorusudur. Bu sorunun altında yatan neden bir nevi kişilerin oyun oynarken karşılarına çıkan can sıkıcı reklamlardır. Online işlevi olmadığı halde bazı nedenlerden dolayı devamlı veri alışverişi yapan uygulamalar vardır. Bu uygulamalar aslında interneti kullanarak kullanıcılara hiçbir hizmet sunmamaktadır. Bu ver alışverişinin en etkili nedeni ise gelir elde edilen reklamlardır.

Oyun oynarken reklamların karşınıza çıkarak motivenizi ve sinirinizi bozduğuna mutlaka siz de şahit olmuşsunuzdur. Bu oyunları her ne kadar kapatsanız da mutlaka bir yoldan karşınıza çıkacaktır. Eğer oyunları cep telefonunuza ya da tabletinize indiriyorsanız siz de oyunları interneti kapatarak oynayanlardansınız demektir. Çünkü pek çok kullanıcı oyun oynarken bu can sıkıcı durumu önlemek için internetini kapatmaktadır.

İnterneti Kapatmadan Uygulamaların İnternet Erişimi Nasıl Engellenir?
İnterneti kapatmadan da sizi rahatsız eden bazı uygulamaların erişimine engel olabilirsiniz. Ancak interneti kapatmadan uygulamaların erişimini kesmek için cep telefonlarınızda üçüncü parti bir uygulamadan yararlanmanız gerekmektedir. Şimdi sizlere önereceğim uygulama root gerektirmemektedir. Basit ara yüze sahip olan bu uygulama ile artık gereksiz uygulama bombardımanına maruz kalmayacaksınız.
İnterneti kapatmadan uygulamaların internet erişimini kesen uygulanın adı Firewall ?dır. Firewall uygulamasını telefonlarınıza indirmek istiyorsanız bazı aşamaları takip etmeniz gerekmektedir. Şimdi sizlere Firewall uygulamasını nasıl indirebileceğinizden bahsedeceğim.

Firewall Uygulaması Nasıl İndirilmelidir?
Firewall uygulamasını indirmek için öncelikle size güven veren bir tarayıcıdan yararlanmanız gerekmektedir. Güvenilir olmayan alanlardan indirseniz cep telefonunuza virüs bulaştıracağınızdan bu tarz can sıkıcı reklamlarla daha fazla karşılaşacaksınız.
Firewall uygulamasını indirdikten sonra giriş ekranında yer alan ?? Başlat?? butonuna tıklamalısınız.
Firewall uygulaması var olan tüm internet erişim izinlerine engel olacaktır. Daha sonra askıdaki erişimler butonuna geçiş yapıp internet erişimine hangi uygulamaların erişmesine izin veriyorsanız seçmelisiniz.
Bu uygulamanın sizler için en yararlı bölümü Facebook, Whatsapp ve Twitter gibi uygulamaların oyun esnasında sizin önünüze çıkamayacak olması. Bu nedenle siz de cihazınıza Firewall uygulamasını indirebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir