Birçok kullanıcı, uzun WhatsApp videoları gönderme sorununu düşünür. Peki WhatsApp’ta uzun videolar nasıl gönderilir?

WhatsApp Windows uygulaması yayınlandı

Günümüzde insanlar birbirleriyle iletişim kurmak için WhatsApp’ı tercih ediyor. Kullanıcılar, uygulamanın video oynatmasıyla ilgili büyük sorunlar yaşayabilir. Uzun videolar yükleme konusu, kullanıcılar için büyük bir endişe kaynağıdır. Bu yazımızda WhatsApp üzerinden uzun videoların nasıl gönderileceği hakkında bilgiler vereceğiz.

WhatsApp’ta uzun videolar göndermek mümkün mü?

WhatsApp’ta uzun videolar göndermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • WhatsApp’ta açılan sohbet ekranının mesajlar bölümündeki “Klip” simgesine,
  • “Belgeler” sekmesine,
  • “Diğer belgelere göz at”a tıklayıp videoyu bulun.
  • Videoyu aldıktan sonra gönderme işlemi tamamlanmıştır.

Gönderilecek video ekranda görünmüyorsa ekranın sol üst köşesindeki üç yatay çizgiye tıklamanız gerekmektedir. Yukarıdaki adımlarla tüm akıllı telefonlardan uzun WhatsApp videoları gönderilir.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

WhatsApp kaç dakikalık video gönderebilir?

Kullanıcıların WhatsApp’ta sorduğu bir diğer soru ise kaç dakikalık video gönderileceği. Peki WhatsApp kaç dakikalık video gönderiyor? Normalde, WhatsApp 16 MB’a kadar olan videoları yükler. Ancak belirtilen yol iel WhatsApp’tan 100 MB boyutuna kadar videolar gönderebilirsiniz.

WhatsApp üzerinden uzun bir video göndermek için yukarıda bahsettiğimiz gibi Galeri ikonuna değil, “Kaydır” ikonundan sonra “Belge”ye tıklayınız. “Galeri” sekmesine tıkladığınızda 16 MB sınırını göreceksiniz. “Belgeler” sekmesi üzerinden 100 MB’ın üzerindeki videolar gönderilemez. Video boyutu 100 MB’ı aşarsa kullanıcı bir uyarı alır. Ekranda “Dosya gönderilemedi” gibi bir uyarı çıkıar.

Google Play ve App Store’daki uygulamalar, WhatsApp’tan 100 MB’tan fazla video göndermek için kullanılabilir. Bu uygulamalarla video boyutu küçültülebilir. Kullanıcıların önce uygun uygulamayı cihazlarına indirmeleri gerekir. Video, indirilen program tarafından açılmalıdır. Uygulamanın “Ayarlar” bölümünden video çözünürlüğü 320p olarak ayarlanmalıdır. Videoyu düzenledikten sonra kaydedilmelidir. Bahsettiğimiz işlem kullanılarak video boyutu 16 MB’a düşürülebilir.

WhatsApp’ta uzun videoları nasıl gönderirsiniz?

WhatsApp’ta uzun videolar göndermenin yanı sıra uzun durum videoları paylaşmak da çok merak ediliyor. Genel Durum özelliğini kullanarak listedeki herkesle etkileşime geçebilirsiniz. WhatsApp statüsünde uzun videolar paylaşmak için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

  • WhatsCut Pro öncelikle telefona indirilmelidir.
  • Telefona uygulamayı indirdikten sonra tüm videoların görüntülendiği bir bölüm bulunmaktadır. Burada paylaşmak istediğiniz videoyu seçin.
  • Yeni bir arayüze sahip bir video açar. Açık videonun bir kısmı veya tamamı yayınlanabilir. Bu yayın yöntemi kullanıcı tarafından belirlenir.
  • Etiketli video düzenleme bölümü. Yer imleri, yayınlanacak bölümü seçmek için kullanılır.
  • Video yayına ayarlandıktan sonra yeşil Share butonuna basılmalıdır.
  • Yeşil “Paylaş” butonuna tıkladıktan sonra video işlenmeye başlayacak ve WhatsApp’tan gönderilecek.

WhatsApp üzerinden düzenlenen uzun videolar durum olarak paylaşılabilir. WhatsAppCut Pro uygulamasıyla ayarlanan videolar, WhatsApp’ta mesaj olarak da gönderilebilir. 30 saniyeden uzun videolar, durum ve mesaj olarak kolayca gönderilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir