Hello Space, İstanbul uydusunun başarılı performansının ardından Hello Test adını verdiği iki yeni uydusuyla birlikte, nesnelerin interneti teknolojisinde ikinci büyük adımını attı. SpaceX ile yapılan işbirliği kapsamında, şirket iki yeni uydusunu uzaya gönderdi ve uzaydaki uydu sayısını üçe çıkardı. Türkiye’nin öncü cep uydu ağı ve IoT girişimi olan Hello Space, ilk uydusu İstanbul’u Haziran ayında SpaceX Falcon-9 roketi ile uzaya göndererek önemli bir başarı elde etmişti.

Şirket, bu başarının ardından ikinci önemli adımını attı. 11 Kasım tarihinde uzaya gönderdiği Hello Test adını taşıyan iki yeni uydusuyla beraber, küresel çapta nesnelerin interneti teknolojisi ile veri hizmeti sunma vizyonunu güçlendirdi. Aynı zamanda, Hello Space’in Hello Test isimli uyduları, firma tarafından geliştirilen uzaya bırakma mekanizmasıyla SpaceX Falcon-9 roketinden ayrıldı. Hello Space, sadece cep uydularını üretmekle kalmayıp, aynı zamanda kendi ürettiği bırakma mekanizmasıyla Türkiye’de uzay teknolojileri alanında önemli bir adım daha attı.

Hello Space, ilk test uydusu olan “İstanbul” ile elde ettiği başarı sonrasında dünya genelindeki endüstriyel ve tarımsal sektörler başta olmak üzere farklı sektörlerdeki veri ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. “Hello Test” uyduları, küçük boyutlarıyla birlikte geniş kapsama alanı ve yüksek performans sunarak yeni nesil teknolojiyi temsil ediyor. Hello Space uyduları, küresel çapta nesnelerin interneti teknolojisiyle periyodik veri iletişimini mümkün kılacak şekilde dünya genelinde her noktayı kapsamayı hedefliyor. Bu teknoloji, endüstriyel süreçlerin izlenmesi, verimliliğin artırılması ve çevresel etkinliğin takibi gibi alanlarda etkili çözümler sunmayı amaçlamaktadır.

Hello Space’in CEO’su Muzaffer Duysal, “İstanbul” uydusunun başarılı fırlatılmasının ardından, “Hello Test” uydularının uzaya gönderilmiş olması ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Attığımız bu adım ile birlikte hem tarımsal hem de endüstriyel verilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yeni bir döneme giriyoruz. ‘Hello Test’ uyduları, teknolojik yetenekleri ve geniş kapsama alanı ile bu alanda çığır açacak.”

Hello Space 1,5 yılda uzayda 3 uydu ile yerini aldı

Hello Space 1,5 yılda uzayda 3 uydu ile yerini aldı

Şirketin kurucu ortağı ve OBSS CEO’su Zafer Şense yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hello Space, 1,5 yılda, uzayda 3 uydusu olan bir teknoloji şirketi olarak, başarıya hızlı adımlar ile koşuyor. Uydularımız ile pek çok endüstride ve sektörde başarılar bizi bekliyor.”

İlk uydusu “İstanbul” ile önemli bir başarıyı yakalayan ve uzay teknolojilerinde Türkiye’nin öncü girişimlerinden biri olan Hello Space, küresel ölçekteki etkisini genişleterek dünya çapındaki, öncelikle çevre, akıllı şehircilik ve enerji gibi birçok farklı sektörde yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir