Gerek iş yaşamınızda gerek kişisel hayatınızda farklı bir kişinin bilgisayarına uzaktan bağlantı kurmanız gerekebilir. Çoğu kişi farklı bir kişinin bilgisayarına erişim sağlamanın zor olduğunu düşünerek bunu yapmaktan vazgeçiyor. Fakat uzaktan erişim sağlamak sandığınız kadar zor değildir. Sadece bir kaç adımı takip ederek uzaktan bağlantı işlemlerini adım adım takip edebilirsiniz. Şöyle ki uzaktan masaüstü bağlantısı sağlamak için bağlanmak istediğiniz bilgisayarın IP adresini bilmeniz gerekiyor. Yani bir şekilde bilgisayarınızın IP adresini öğrenerek karşı tarafın bilgisayarına uzaktan erişim sağlayacak ve onun bilgisayarın ekranın çeşitli işlemleri adıma adım gerçekleştirebileceksiniz. Bunu şöyle düşünebilirsiniz, aynı anda iki bilgisayarın içerisinde hareket etmek gibi bir durum. 

Bu sistem sayesinde bağlantı sağlamış olduğunuz bilgisayarda yaşanan sorunları kolaylıkla halledebilirsiniz. Bilgisayarın IP adresini öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

– İlk olarak bilgisayarın görev çubuğunda yer alan başlat menüsüne yani başlat penceresini açın, başlat simgesine fareniz ile tıklayın ve Windows PowerShell’i açarak işlemlerinize devam edin.

– Burada sizin için komut işlemi penceresine “ipconfig” yazıp klavyenizden “Enter” tuşuna basın. 

Enter’a başladığınız anda karşınıza birçok bilgi çıkacaktır. Bilgisayarınızın IP adresini bu bilgiler arasında bulabilirsiniz. Bilgisayarınız internete kabloyla bağlanıyor ise “Ethernet Lan adapter”, kablosuz bağlanıyorsa “Wireless Lan adapter” başlığı altında yer alan “IPv4 Address” karşısında yer alan adresi Uzak Masaüstü Bağlantısı için kullanabilirsiniz. Sahip olduğunuz bilgisayarın IP adresini öğrenmek istediğiniz taktirde bunun için birçok yöntem söz konusudur. Fakat yapacağınız en kısa yöntem ise yukarıda saydığımız şekildedir. Android akıllı cihazınızdan da uzak masaüstü bağlantısı kurmak mümkündür. 

Uzatan masaüstü bağlantısı gerçekleştirerek karşı tarafın bilgisayarından halletmeniz gereken işlemleri kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Masaüstü bağlantısı için bağlantı işlemleri yapmak için bilgisayarın IP adresini öğrenerek bağlantı işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. IP adresi öğrenmenin yanı sıra aynı zamanda kullanıcı adı ve şifre öğrenme işlemlerinizi de adım adım gerçekleştirecek ve karşı tarafında bilgisayarına güvenle bağlantı kurabileceksiniz. Uzaktan masaüstü bağlantısı yapmak için bilgisayarların bağında yer almanız gerekiyor. IP adresini ve kullanıcı adı ile şifrenizi çok kolay bir şekilde öğrenerek karşı tarafında bilgisayarına güvenle bağlantı sağlayabilirsiniz. Bilgisayarınız ile ilgili yapacağınız işlemleri ne kadar çok artırırsanız o kadar verimli bir kullanım elde edersiniz. Uzaktan Masaüstü bağlantısı kurmak istediğiniz taktirde bunun farklı yöntemleri mevcuttur. Yani şöyle ki isterseniz internet bağlantısı üzerinden de masaüstü bağlantısı kurabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için yukarıda saydığımız işlemlerden farklı tek yapmanız gereken Local IP yerine İnternet çıkış IP adresini kullanmak olacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda bir de modeminiz üzerinden port yönlendirme bağlantısı yapmanız gerekecek. Bu şekilde bir sistem doğrultusunda da karşı tarafında bilgisayarına uzaktan bağlantı işlemi yapabilir ve karşı tarafın bilgisayarından halletmeniz gereken sorunları kolaylıkla anında halledebilirsiniz. Normalde kullanıcılar bu tarz işlemlerin çok uzun sürdüğünü ya da çok uğraşlı bir işlem olduğunu düşünür, fakat gördüğünüz gibi işlemler son derece basittir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir