Upload Ventures’ın, SoftBank’ın yatırım ortaklığından ayrılmasının üzerinden bir yıldan daha kısa bir süre geçtikten sonra, Latin Amerika merkezli yatırım kolu 250 milyon dolarlık bir fon toplamaya çalışıyor. Raporlar, Meksika ve Brezilya merkezli firmanın şimdiden bir ana yatırımcı bulduğu ortada. Brezilyalı bir telekomünikasyon şirketi olan TIM, önümüzdeki iki yıl içinde büyüme aşamasına odaklanan fona 50 milyon dolar yatırım yapmayı taahhüt ettiğini belirtti. 

uploadventures4

Bu, firmanın Valor Econômico’ya göre 75 milyon dolarlık başlangıç sermayesine yatırım yapmasının ve Ağustos 2022’ye kadar 130 milyon dolar toplama hedefini açıklamasının ardından geldi. Upload Ventures’ın önünde hâlâ uzun bir yol olduğu belli. Upload Ventures sözcüsüne göre erken aşama yatırımlara odaklanmak için SoftBank’tan ayrılan Rodrigo Baer ve Marco Camhaji tarafından Upload Ventures kuruldu. Bu iki isim sadece ikisi erken aşama alanında olmayan 17 şirkete yatırım yaptı. Bununla birlikte, iki ortaklar Mario Moraes ve Carlos Simonsen tarafından yürütülecek olan gerileme döneminde bir odak noktası olan geç aşama yatırımlara adanmış olduğunu gösteriyor. Upload Ventures erken aşama yatırımlara odaklanarak başladı ve şimdi yatırımlarına büyüme aşamasını da ekleyerek devam ediyor.

2022’nin sonlarında yayınlanan veriler, Upload’ın yatırım yapmak istediği Latin Amerika’daki geç aşama finansmanın krizden büyük ölçüde etkilendiğini gösteriyor. Rapora göre, 2022’nin üçüncü çeyreğinde hacimler bir önceki yıla göre %93 azaldı. Ve 2021’de geç aşama turlarına odaklanan 290 yatırımcıdan sadece üçü 2022’nin üçüncü çeyreğinde aktifti. Daha fazla yerel ve uluslararası LP’yi vizyonuna ikna edebilirse, mevcut büyüme sermayesi eksikliği Upload Ventures için bir fırsat olabilir.

Baer ve Camhaji ile yeni girişim ortağı Norberto Giangrande, Upload’ı kurmak için bir araya geldi ve ekip şu anda 13 kişiden oluşuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir