Çinli teknoloji şirketi Oppo, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği yatırım haberler ile pek çok kez gündem olmuştu. Ülkemizde açtığı fabrikalar ile üretime devam eden şirket radikal bir karar aldı. Küresel tedarik nedeniyle üretimi durduran Oppo, Türkiye’deki bazı şubelerini kapattığını bildirdi. Türkiye’nin PR ajansı ile olan sözleşmesinin bitmesine rağmen hala yenilemediği ve yeni bir PR ajansı ile anlaşma yapmadığı öğrenildi. BBK Electronics bu konuda henüz bir açıklamada bulunmadı.

oppo

Oppo Türkiye’deki Bazı Şubeleri Kapatıyor

Son zamanlarda satış konusunda başarısızlığı devam eden Çinli şirketin Türkiyeden çekileceği haberleri gündemde. Şirket, ülkemizde yaptığı büyük yatırımlara rağmen istediği satışa ulaşamadı. Orta segmentli cihazlara rakiplerine kıyasla daha fazla ücret talep eden Oppo’nun, artan maliyetler, kalifiyeli eleman bulunmaması ve satış başarısızlığı gibi nedenlerden dolayı üretimi durdurduğu düşünülüyor. 

Oppo, OnePlus, Realme, Vivo gibi markaların sahibi BBK Electronics, Oppo akıllı telefonlarında  Samsung ve Xiaomi ile rekabet etmeye çalışıyordu. Satışa çıkmayan Amiral Gemisi modeli ile ülkemizde rekabete girmeyi başaramayan şirket önümüzdeki günlerde faaliyetlerini daha düşük bütçe ile gerçekleştirebilir. 

Oppo Hakkında Detaylar

Oppo merkezi Dongguan’da bulunan küresel bir elektronik ve mobil işletim şirketidir. Kurucusu BBK Electronics, aynı zamanda OnePlus, İQOO, Realme, Vivo’un da sahibidir. 2021 yılının ilk aylarında küresel akıllı telefon sevkiyatında 4. sırada, Çinde ise 2. sırada yer aldı. Dünya çapında 10 Akıllı Üretim Merkezi, 5 Ar-Ge Merkezi, 6 Araştırma Enstitüsü ve Uluslararası Tasarım Merkezi ile 40’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Oppo’nun 40.000’den fazla çalışanı bulunmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir