Teknoloji şirketlerinde işten çıkarma dönemi devam ediyor. Unity, Tesla ve Netflix’in yüzlerce çalışanı işten çıkardığı bildirildi.

Tesla küçülmeye gidiyor

Covid-19 pandemisinin sona ermesinin ardından küresel enflasyon krizi teknoloji şirketlerinin ekonomileri üzerinde baskı oluşturmaya başladı. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, oyuncak şirketi Unity ve Niantic başta olmak üzere şirketlerde işten çıkarmalar başladı.

Tesla, Netflix, Niantic ve Unity’te çalışanlar işten çıkarıldı

Bir süre önce Tesla 200’den fazla çalışanını işten çıkarmıştı. Pokémon GO’nun geliştiricisi olarak bilinen Niantic; Dört projenin iptali ile 90 kişilik ekibini işten kovdu. Unity çalışanları için bir işten çıkarma krizi yaşanıyor.

Niantic Labs son açıklamasında, şirketin ekonomik olarak çalkantılı bir dönemden geçtiğine dikkat çekti. Niantic CEO’su John Hanke, kazancını daha temkinli kullanacağını belirterek, farklı ekipler arasında maliyetleri düşürmeye çalıştığını söyledi.

Niantic kısa süre önce işten çıkarmaları onayladı, ancak sözleşmesi feshedilen çalışanların tam sayısı açıklanmadı. Fakat öğrenilen bilgilere göre şirket gelecek için düşündüğü toplam dört projeyi iptal etti ve 85 ila 90 arası çalışanı işten çıkardı. Bu nedenle şirketin üzerinde çalıştığı Blue Sky ve Snowball, özellikle Heavy Metal gibi Transformers oyunları geçici olarak durdurulacak.

İşten çıkarmalara dikkat çeken bir diğer firma diğer ise Unity oldu. Sadece iki gün içinde işgücünün yüzde 4’ünü azaltmaya karar verren Unity, kaynaklarını “yeniden düzenlemeye” karar verdiğini söyledi. Şirketin en büyük kesintileri yaptığı birimlerin ise yapay zeka ve mühendislik ekipleri olduğu öğrenidli.

Oyun şirketlerinin yanı sıra Tesla’nın çalışan sözleşmesini tek taraflı feshetmesi de teknoloji gündemini değiştirdi. Elon Musk’ın küçülme hedefi, 200 çalışanın işten çıkarılmasına yol açmıştı. Ancak bu konu hakkında tartışmalar hala devam ediyor. Fakat dünya genelinde enflasyon tüm sektörleri kötü etkilerini sürdürmeye bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir